İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kütüphanede Bu Hafta `Azınlıklar´ Var

İnsan Hakları Kütüphanesi’nin dördüncü etkinliğinin başlığı “İnsan Hakları Perspektifinden Türkiye’de Gayrimüslim Toplumların Durumu”. Cumartesi günkü seminere konuşmacı olarak avukat Fethiye Çetin ve gazeteci Rıdvan Akar katılacak.

——————————————————————————–

BİA Haber Merkezi

04/01/2005

——————————————————————————–

BİA (İstanbul) – İnsan Hakları Kütüphanesi’nin düzenlediği insan hakları aktivitelerinin dördüncüsü bu haftasonu “İnsan Hakları Perspektifinden Türkiye’de Gayrimüslim Toplumların Durumu” başlığı ile yapılacak.

8 Ocak Cumartesi günü saat 15.00’da İnsan Hakları Derneği (İHD) toplantı salonunda düzenlenecek seminerde avukat Fethiye Çetin “Türkiye’de Azınlıklar: Yarli Yabancılar” başlıklı bir konuşma yapacak.

Çetin, gizli kararnameler, azınlık vakıflarının gayrimenkulleri sorunu ve yeni Türk Ceza Kanunu’ndaki (TCK) “Ermeni soykırımını suç sayan maddenin gerekçesi” üzerine konuşacak.

Seminerin ikinci bölümünde de gazeteci Rıdvan Akar “Cumhuriyet döneminde azınlık karşıtı politikalar” başlıklı bir konuşma yapacak.

Akar da, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) azınlıklar raporu bağlamında Cumhuriyetin azınlık politikaları, Varlık Vergisi ve 1964 sürgünü üzerine konuşacak.

Seminerin yöneticiliğini İHD Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon üyesi Hacer Yıldırım Foggo yapacak.(EÜ)

* Daha fazla bilgi için telefon: : 0 212 292 82 12-13

Yorumlar kapatıldı.