İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kızılay´ın göbeğinde incil dağıttılar

Yeni yıl kutlamalarını istismar eden misyonerler, Ankara’da yılın son 4 günü toplam 250 bin adet İncil dağıttılar. Misyonerler, Kızılay Meydanı gibi yoğun bölgelerini tercih ettiler. Kızılay’da İncil dağıtımını 6 Japon ve 1 İngiliz misyoner üstlenirken, İncil’e ilgi gösteren vatandaşlara Türk misyonerler yardımcı oldular. Kimliklerini gizleyen Türk misyonerler, İncil alan vatandaşlara “Hıristiyanlığı sevin, güzel bir din, bakın ne güzel Noel kutluyoruz” diye anlattı.

Misyonerlerin patron olarak işaret ettikleri İngiliz misyoner ise tepkilere “I don’t speak Turkish-Türkçe bilmiyorum” şeklinde yanıt verdi. İngiliz misyonerin, İncil alan vatandaşlara, Türkçe “İyi noeller, mutlu yıllar” demesi dikkat çekti.

Polis engellemedi

Polisler dağıtımı “yasal izinleri var” diyerek engellemedi. İncil dağıtımını izleyen bazı vatandaşlar ise, “Neden dinimizi biz anlatmıyoruz, adamlar gelip çocuklarımızı kandırıyorlar” şeklinde kendi aralarında tartıştılar. Kendilerine incil verilmesine tepki gösteren bir grup ortaöğretim okulu öğrencisi, “Başka insanlar alacağına biz alalım depo edelim” diyerek buldukları çözümü anlattılar. İncilin sayfaları arasından “Alo Dua İyileşme Merkezi” yazan ve merkezin telefon numaralarının yer aldığı bir kartvizit çıktı.

YAKUP BULUT / ANKARA

Yorumlar kapatıldı.