İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

GÜÇ GERİLİMİNİN HAD SAFHAYA ULAŞACAĞI BİR YIL

Uluslararası ve bölgesel değişiklikler hemen tüm ülkeleri, hem iç hem de dış işlerinde daha gözlemci ve daha doğru hesaplamalar yapmaya zorlamaktadır. Ermenistan devlet de başkalarından daha fazla olmak üzere, içerde halkın refahı, dışardaysa ulusal çıkarların temini için daha gerilmiş bir durumda çalışmak zorundadır.

Zira yeni yıl, kördüğümlerin çözüleceği bir yıl olma vaadinde, en azından başlangıç için. Tüm işaretler Karabağ sorununun önümüzdeki yıl “uykuda” tutulamıyacağını göstermektedir. Bölgesel değişiklikler, ulaşım ve destek yolları sorunu dahil olmak üzere sorunun çözümlenmesi yönünde hızlandırılmış bir tempoyu zorunlu kılmaktadır. Artık hiç kimse kapatılmış sınırlar ve siyasi-stratejik engeller tanımayacaktır. Adalet ve hak gibi “küçük” meseleler geri plana itilerek amaca uygunluk hakim olacaktır. Dolayısıyla haklarından mahrum kalma tehlikesi çok ve alternatiflerden bizim için en iyisini seçme şansı az olacaktır.

Bunun dışında, ülke refahını yükseltme, demokratik dirlik ve düzenlik ve halk refahı meseleleri dışında, Soykırımın nesnel ve psikolojik sonuçlarını ortadan kaldırma konusuyla da karşı karşıyayız. Bu bizim için, birilerinin iddia ettiği gibi, tarihsel adaletin tekrar tesis edilmesi meselesi olmamalı, Soykırımın tanınması, herşeyden önce, bizim bugün ve yarınki Ermenistan, Ermeni halkı için bir güvenlik meselesidir. Çoklarının görüşünün tersine, Türkiye’nin AB üyeliği perspektifi, Türkiye’nin olduğu gibi bizim için de büyük bir çalışma sahası açmaktadır. Dışişleri Bakanı bu konuyu önceki günkü konuşmasında itiraf etmiştir. Türkiye için de çok hassas bir on yıl sürebilecek dönem açılmaktadır. Dolayısıyla Büyük Kırım’dan 90 yıl sonra, biyük bir propaganda ve diplomatik mücadeleler bizi beklemekte.

Milletçe ve devlet olarak bu mücadeleyi verebilir miyiz? En azından ermeniliğin tüm güçlerini toplayarak ve tüm çalışmaları sistematize ederek, yeni taraftarlar kazanıp, olan işbirliğini güçlendirebilir miyiz?

Buna muktediriz. Gayret gerek. İşte o zaman dek, Yeni Yılınız ve Aziz Noeliniz kutlu olsun.

Yorumlar kapatıldı.