İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

YENİ KURULACAK BANKALARDA BANKA KAPİTALİ 10M DOLAR OLACAK

MB İdare heyeti son günlerde aldığı bir kararla yeni kurulacak ticari bankalarda asgari kuruluş sermaysinin 10 milyon dolar olması şartını getirdi. Konuya ilişkin bilgi veren MB başkanı Dikran Sargsyan, bunun bankacılık alanında yatırım yapacakların, müstakil banka kurmak için değil, piyasada olan 20 bankadan birine yatırım yapmaları için aldıklarını ifade etti.

Banka kapitalinin artmasının, bankacılıkta korporatif idare sistemini geliştirerek, banka sahipleri arasındaki sağlıklı rekabeti artıracağını da ifade etti.

Varolan bankalar için de böyle bir şartın getirilmesi düşüncesi olduğunu ancak bu olmazsa da 3 yıl içinde bankalararası rekabetin kendiliğinden bu sonucu getireceğini kaydeden Sargsyan, yeni sistemin ticari banka yürütme organlarının daha profesyonel olmalarını sağlayacağını, banka sahipleri içinse yasal yükümlülüklerin olduğunu ve sorumluluklarının kesin belirlenmiş olduğunu hatırlattı. Banka Müdürler Kurulunun sadece idari değil, aldığı kararlardan ötürü finansal sorumluluk taşıyacağını da kaydetti Sargsyan.

Ara Martirosyan (kısaltıldı)

Yorumlar kapatıldı.