İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TERTERYAN’IN `DEPREM´ OPERASINA ULUSLARARASI ‘VOLF EBERMAN’ ÖDÜLÜ

Avet Terteryan’ın “Deprep” Operası, uluslararası Volf Eberman ödülünü kazandı. 1000 Yuro tarındaki ödül, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü Müzikli Tiyatro Komitesi Md. Prof. Dr. Helmut Matiasek tarafından, kompozitörün dul eşi Prof. Dr. İrina Dikranova-Terteryan’ a, Ermeni Müziği Gelişim Fonu faydasına verilecek.

Münhen’de faaliyet gösteren August Everting Bavarya Tiyatro Akademisi, halkla ilişkiler Bl. 27 Aralık tarihinde, 3 yılda bir Uluslararası Tiyatro enstitüsü Almanya kolu düzenlenen ve bu yıl 8. düzenlenen uluslararası yarışma sonuçlarına göre “Deprem” yeniliklerle dolu bir temisil olarak kabul edildi

E. Klem, C. Kut, C. Schmidt tarafından Münhen Gertnerplats Tiyatrosunun tüm asamblı tarafından gerçekleştirilen “Depem” Operasının ödül alması, tiyatro idarecisi Claus Schultz tarafından “Ermeni müzüğüne yönelik bir jest ve tiyatro için büyük bir ödül olarak” nitelendirirken, “Depremin” başarısından ötürü 2006 Oyun listesine kattıklarını da belirtti.

Terteryan’ın senfonileri Almanya’da büyük ilgi uyandırmakta olup, adı Yorg Vitman, Ditlev Clanert, Schnitken ve Shchetrin gibi kompozitörlerle beraber anılmaktadır.

An. Hovsepyan, Almanya

Yorumlar kapatıldı.