İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DKC YENİ DIŞİŞLERİ BAKANI ARMAN MELİKYAN DAHA ÇOK ERİVAN’DA ÇALIŞACAK

DKC Dışişleri Bakanlığına yeni atanan Arman Melikyan, bu görevini bir sreliğine, Ermenistan’daki DKC Daimi temsilciliği göreviyle birlikte sürdürecek. Dün DKC devlet başkanı Arkadi Hugasyan’ın kararnamesiyle Dışişleri bakanlığına atanan Meliyan, görevi Aşot Gülyan’dan devralırken, Gülyan da DKC Eğitim, Bilim ve Spor bakanlığına atandı.

Karabağ Devlet Televizyonunun verdiği habere göre Hugasyan; DKC Dışileri çalışmalarının bir kısmının, uluslararası misyon ve diplomatik temsilciliklerin daha çok Erivan’da merkezileşmesinden ötürü, Erivan’a kaydırılacağını söyledi. Böylece ilk defa Ermenistan’daki DKC Daimi Temsilcisi, Dışişler yetkilerini de beraberinde kullanacak.

Arman Melikyan, DKC’nin 4. Dışişleri bakanı olup, 1963 yılında Erivan’da doğmuştur. Erivan Devlet Üniv. Şarkiyat Fakültesi Farsça Bl.’ü bitirmiş olup, 1993-1999 yılları arasında Ermenistan’ın Kazakistan ve Kırgızistan elçisi olarak görev almıştır. Tam yetkili elçi olup, Rusça, İngilizce ve Farsça bilmektedir. Evli olup, 2 çocuğu vardır.

T.H.

Yorumlar kapatıldı.