İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tüm Avrupa soysuzkırımcı

Hollanda Parlamentosu, oybirliği ile sözde Ermeni soykırımını kabul ederken Hollanda Dışişleri Bakanı Bot, konuyu Türk yetkililerle yapılan her görüşmede gündeme getirdiklerini söyledi Avrupa Birliği sözde Ermeni soykırımının tanınmasını Türkiye’ye dayatırken Avrupa ülkeleri de ulusal meclislerinde boş durmuyor! Hollanda Parlamentosu, oybirliği ile sözde Ermeni soykırımını kabul etti.

Hıristiyan Birliği gurubu başkanı Andre Rouvoet tarafından Hollan’da Meclis’ine sunulan karar tasarısında Hollanda hükümet yetkililerine Türk Hükümetiyle sözde Ermeni soykırımını kabul etmesi için dialog kurması ve baskı yapması talimatı veriliyor.

Tüm partiler tarafından desteklenen lehte oy kullanılan tasarı konusunun neden AB görüşmeleri sırasında Türk hükümeti önüne konulmadığı ve ileri tarihteki görüşmelerde gündeme getirilmesi istendi.

Hollanda Dışişleri Bakanı Ben Bot ise konuyu Türk yetkililerle yapılan her görüşmede gündeme getirdiklerini belirtti. BM’ye getirilecek! Bu arada AB’nin azdırdığı Ermenistan’da Sözde Ermeni soykırımının Türkiye tarafından tanınmasına ilişkin faaliyetlerini sürdürüyor.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, Sözde Ermeni soykırımı konusunun 2005’te Birleşmiş Milletler Genel Kurulu gündemine alınması için girişimlerde bulunacaklarını ifade etmişti.

Armenia televizyonuna demeç veren Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan Sözde Ermeni soykırımı konusunun Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne giriş süreciyle ilgili görüşmelerde gündeme gelmesinin, konunun artık Ermenistan’a ait olmaktan çıkıp uluslararası ilişkiler gündemine girdiğinin göstergesi olduğunu savundu.

Yorumlar kapatıldı.