İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Parevradyo´ İçin Hazırlıklar Sürüyor

Ermenice yayın yapacak “Parevradyo” ile ilgili hazırlıklar bir toplantı ile anlatıldı. Hazırlığı yürütenlerden Aslangil, Ermeni toplumunun Lozan Antlaşması’ndan gelen haklarını kullanarak kuracağı radyo için RTÜK ile sorun yaşamadıklarını söyledi.

——————————————————————————–

BİA Haber Merkezi

24/12/2004

——————————————————————————–

BİA (İstanbul) – Ermenice radyo için çalışmalar yürüten Radyo Oluşturma Kurulu (RADOK) ile Ermeni toplumunun temsilcileri, 22 Aralık’ta yaptıkları toplantıda, “Parevradyo” ismini alacak olan radyoyu tanıtarak hazırlıkları görüştüler.

Kumkapı’da Artin Amira Salonu’da 50’den fazla davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Patrik 2. Mesrob, RADOK sözcüleri Sebu Aslangil, Hayko Bağdat ve avukat Şake Yalçın da yer aldı.

Agos gazetesine göre, toplantıda söz alan Aslangil, Ermeni toplumunun Lozan Antlaşması’ndan gelen haklarını kullanarak kuracağı radyo için Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile temasta olduklarını ve konu ile ilgili hiçbir engel bulunmadığını vurguladı.

Ortaklar, yönetim ve yayın kurulu olarak üç farklı kuruldan oluşan radyo girişimi için de ilk adımlar atıldı. Toplantıda açıklanan radyo ortakları arasında Ermeni toplumunun çeşitli kesimlerinden 19 isim yer alıyor.

Yayınının içeriği için sırlanan konular arasında, sinema televizyon, Ermeni tarihi, kitap tanıtımı, tarihten ve günümüzden portreler, tiyatro, müzik, magazin, haber ve yorum programları var.

Radyo yayınına ilişkin yorumlar arasında, “Türkçe yayın da olmalı” ve “Türk sanat müziğinde birçok Ermeni isim var onları da duymak isteriz” şeklinde görüşler de dile getirildi.

Avukat Yalçın, kurulma aşaması için 500 bin dolarlık bir bütçenin yeterli olacağını ifade etti.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Patrik 2. Mesrob, radyonun elzem bir ihtiyaç olduğunu ve Ermeni toplumuna cemaat okullarından daha fazla katkıda bulunabileceğini söyledi. (EÖ/BB)

Yorumlar kapatıldı.