İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDA BEKLENEN KADRO DEĞİŞİKLİKLERİ BAŞLADI

Dün Ermenistan Devlet Başkanının kararanamesiyle, Ermenistan’ın Hindistan elçiliği görevini yapan Armen Bayburtyan Dışişleri bakan yardımcılığına atandı.

Yakında Ermenistan’ın İtalya ve ABD elçileri Gagik Bağdasaryan ve Arman Kirakosyan da yurda dönecek olup, İran İslam Cum.’de (aynı zamanda Katar) Ermenistan’ı temsil eden Geğam Garipcanyan yurda dönmüş olup, büyük bir olasılıkla, diğer Dışişleri bakn yardımcılığı görevini üstlenecektir.

Halihazırdaki Dışileri bakan yardımcıları; Ruben Şugaryan, agremanını aldıktan sonra Roma elçiliğine, Tatul Markaryan agremanını aldıktan sonra ABD elçiliğne atanacaktir- ve Armen Bayburtyan. A. Bayburtyan, 1997-2000 yılları arasında da Dışişleri bakan yardımcılığı görevinde olup, daha sonra Hindistan (aynı zamanda Endonezya, Sri Lanka ve Nepal) elçiliğine atanmıştı. Bayburtyan 40 yaşında olup Ermeni-Avrupa ilişkileri konusunda uzmandır.

Dışileri Bakanı danışmanı, Ermenistan’ın eski Cenevre Daimi temsilcisi Karen Nazaryan da agremanını beklemektedir. Nazaryan da Avrupa konusunda uzmandır. Halihazırda Tahran’daki Ermenistan elçiliği görevlerini elçi yard. Garnik Badalyan yerine getirmektedir.

T.H.

Yorumlar kapatıldı.