İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PUTİN KARABAĞ SORUNUNDAN ÖTÜRÜ NE ERMENİSTAN NE DE AZERBAYCAN İÇİN VERİMSİZ PARTNÖR OLMAK İSTEMİYOR

Rusya Devlet başkanı dün yıl sonu sebebiyle düzenlediği basın toplantısında, Kremlin’in “Uzun sürecek Karabağ sorunundan ötürü ne Azerbaycan ne de Ermenistan için verimsiz bir partnör olmak üstemediklerini” belirterek, tarafların sorunu kendilerinin çözmesi gerektiğini, Ermenistan’ın kendi stratejik partnörü olduğunu ve fiiliyatta Karabağ’dan başka sorunları olmadığını söyledi. Putin, Ermenistan ve Azerbaycan arasında yürütülecek müzakerelerde aracı ve garantör olmaya hazır olduklarını da ifade etti.

Rusya’nın asırlardır Kafkasya’da varolduğunu belirten Putin, Ermeni-Rus ekonomik ilişkilerinin iyi geliştiğini söyledi. Bir gazetecinin Krizlov’un “Ermenistan rusya’nın korpusudur” sözünü hatırlatarak sorduğu soruyaysa Putin, “Ermeni-Rus ilişkilerinin bunu çoktan aşmış” olduğunu ifade etti ve Rusya’nın Ermenistan’da askeri üsleri olduğunu hatırlattı.

Rusya lideri bir gün önce Azerbaycan devlet başkanı İlham Aliyev’in doğum gününü kutlamış ve kutlama metninde “Rusya sizin Rus-Azerbaycan geleneksel ilişkilerinin gelişimi yönündeki derin ve samimi dileklerini oldukça yüksek değerlendirmektedir. Rusya ve Azerbaycan arasında gelişen stratejşk işbirliğinin, ilerde ülkelerimiz halklarının menfaatlerine, Kafkasya ve genel olarak Dünyada istikrar ve güvenliğin teminine katkı getireceğine inanıyorum” demişti.

Yorumlar kapatıldı.