İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

IRAK’A 50 ERMENİ ASKERİ YOLLANMASINA İLİŞKİN OYLAMA 24 ARALIKTA

Dün Parlamento Savunma ve Güvenlik Meseleleri Daimi Komisyonu, kapalı oturumunda “İrak İstikrar Güçleri Çokuluslu Tümeni İdari ve Diğer Meselelerin Düzenlenmesine İlişkin” memorandum değerlendirildi. Mediamax Ajansı, konunun, Parlamento oylamasının 24 Aralık’ta öngörüldüğünü bildirirken, onaylanması halinde Irak’a sayısı 50’ye varan askeri doktor, şoför ve anti-mayın uzmanlarının yollanacağını kaydetti.

Savunma Bakan Yard., Tümgeneral Artur Ağabegyan, parlamenterlerin, ulusal güvenliğin nerede başlayıop nerede bittiği bilincinde olduklarına ve memoranduma Ermenistan’ın birleşmesi yönünde oy kullanacaklarına emin olduğunu kaydetti ve içinde Ermeni askerlerinin de yer alacağı Polonya askeri birliklerini 2005 yılı sonbaharına kadar bölgede olacağını hatırlattı.

Dışişleri bakanı Vartan Oskanyan, Irak’ın yeniden inşası ve demokrasinin tesisinde Ermenistan’ın katkısının öneminden bahsetti ve “Irak’ta istikrar bölge için önemli. Zannımca, Irak’ın yeniden inşası çalışmalarına katkıda bulunmak bizim çıkarlarımızdan kaynaklanmakta, uluslararası topluluğun beklentisi de bu yönde” dedi.

Yorumlar kapatıldı.