İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ‘soykırım’ı BM’ye taşıyor

24 Aralık 2004— Oskanyan ayrıca, Ermenistan’ın Rusya’nın veya bir başka ülkenin ileri karakolu olmadığını, bölgedeki en bağımsız politikayı kendilerinin uyguladığını söyledi.

Armenia televizyonuna demeç veren Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, Türkiye’den intikam almak gibi bir amaçları olmadığını ve aynı bölgede yer alan ülkeler olarak normal ilişkiler kurmak istediklerini savundu.

Oskanyan, Ermeni soykırımı konusunun Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne giriş süreciyle ilgili görüşmelerde gündeme gelmesinin, konunun artık Ermenistan’a ait olmaktan çıkıp uluslararası ilişkiler gündemine girdiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

‘RUSYA’NIN İLERİ KARAKOLU DEĞİLİZ’

Oskanyan, 2004 yılı değerlendirmesi için düzenlediği basın toplantısında, Rusya meclisinin alt kanadı Duma’nın Başkanı Boris Grizlov’un “Ermenistan Rusya’nın ileri karakoludur” şeklindeki sözlerini ikili ilişkilerin yüksek düzeyde olduğunu anlatmak amacıyla kullandığını, ancak kullanılan ifadenin doğru olmadığını kaydetti.

Bu arada soykırım kurbanları olduğu ileri sürülen kişilerin yakınlarına tazminat ödenmesi için çalışmalar da sürüyor. Tazminat istemiyle Ermenistan Adalet Bakanlığı’na bugüne dek 450 başvuru yapıldığı açıklandı.

Yorumlar kapatıldı.