İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERNEKYAN ERMENİSTAN’DA TARIMLA DA UĞRAŞACAK

Arjantinli ermeni işadamı ve hayırsever Eduardo Ernekyan, Max Group ile ortak, Armavir eyaletinde 6 bin hektar alan üzerinde meyve üretim ve işleme tesisi kuracak. “Tieras di Armenia” adını taşıyan yeni kuruluşa ilişkin anlaşma dün imzalandı.

Max Group hissedarı Haçik Manukyan’dan aldığımız bilgiye göre, kendi mülkleri olan 6 bin hektar arazinin 3 bin’ini Tieras di Arnmeni’ye sattıklarını, ortak işletmenin managementini Arjant’n tarafinin kurduğu işletmenin gerçekleştireceğinbi, teknik çalışmalarınsa ermeni tarafınca gerçekleştirileceğini açıkladı.

İlgili arazi üzerinde 1600-1800 hektar alanda kayısı, 300-400 hektar alanda şeftali, 200 hektar alanda erik, 300-400 hektar alanda teknik üzüm yetiştirilecek, ürünse yurt dışına ihrac edilecek. Önümüzdeki yıl sonundan itibaren bir meyve işleme tesisi kurulacağı ve burada 40-50 bin ton meyvenin işleneceği de kaydedilirken, her iki taraf da 10 yıl içinde ve eğit miktarlarda olmak üzere toplam 20-25 milyon dolar yatırım yapacaklar. Kazancın ise 5. yıl sonundan itibaren elde edileceği öngörülmekte.

Tieras di Armenia firması Md. Kristina Şahinyan, Ermenistan’da havaalanından sonra bunun Ernekyan’ın ikinci yatırımı olduğunu, meyve ve işlenmiş meyvelerin Rusya ve Avrupa pazarına ihrac edileceğini söyledi.

Tieras di Armenia’nın diğer bir temsilcisi Marcele Vende, Ernekyan’ın Arjantin’in kuzeyinde 200 bin hektar alan üzerinde; pamuk, buğday, soya, mısır, ayçiçeği, bal üretimi yaptığını hatırlattı.

6000 hektarlık alanın sulama sistemleriyse ABD’den getirtildi.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.