İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırımı tanı Avrupa’ya gir!

Fransa Dışişleri Bakanı Michel Barnier açık konuştu.

Barnier, “Çok uzun, çok zor olacak üyelik müzakereleri sırasında, aralarında Ermeni soykırımının da bulunduğu tüm meseleleri, üyelikten önce Türkiye’nin yanıtını almak üzere gündeme getireceğiz” dedi.

SOYSUZKIRIMCI FRANSA AKP iktidarından Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin tanınacağına dair söz alan AB yeni tavizler koparma peşinde.

Fransa, müzakere sürecinde sözde Ermeni soykırımını gündeme getireceklerini tekrarladı 17 Aralık AB Zirvesi’nde AB’ye üyelik uğruna Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni tanıma sözü veren AKP iktidarı yeni taviz isteklerinin de kapısını aralamış oldu.

Müzakere sürecinde Türkiye’den sözde Ermeni soykırımının tanımasını isteyeceklerini 17 Aralık AB Zirvesi öncesinde ve sonrasında yineleyen Fransa, zirve sonrasında da bu yönde densizce açıklamarda bulunuyor.

Fransa Dışişleri Bakanı Michel Barnier, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne olası üyeliğinden önce, sözde Ermeni soykırımını gündeme getireceklerini yineledi.

TÜRKİYE SIKIŞTIRILACAK Barnier, RTL yayın kuruluşuna yaptığı açıklamada, “Çok uzun, çok zor olacak üyelik müzakereleri sırasında, aralarında Ermeni soykırımının da bulunduğu tüm meseleleri, üyelikten önce Türkiye’nin yanıtını almak üzere gündeme getireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın Türkiye’nin AB üyeliğinden yana tutumunu yorumlayan Barnier, “Cumhurbaşkanı ülkemiz ve kıtamızın çıkarına olan bir vizyonu ifade etmiştir” diye konuştu.

AYNI AĞIZ! Barnier, RTL’ye açıklamasında, geçen hafta Ulusal Meclis’teki konuşmasında ilk kez kullandığı gibi “Ermeni soykırımı” ifadesini kullandı.

Bununla birlikte, Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Barnier’nin bu ifadeyi kullanmadığını, “bir milletvekilinin yönelttiği soruyu tekrarlarken ağzından çıktığını” söylemişti. AVRUPA REFERANDUM DİYOR Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğine karşı olduklarını her fırsatta dile getiren ülkeler, Brüksel Zirvesi’nin ardından da bu isteklerinden vazgeçmiyor.

Bu kez de referandım kartını ortaya koyan Avusturya, Almanya ve Fransa, AB genelinde referandum yapılıp yapılmaması konusunun ciddi bir şekilde tartışılmasını istiyor.

ÜYELİĞİMİZ İSTENMİYOR Avusturya Başbakanı Wolfgang Schüssel’dan sonra Cumhurbaşkanı Heinz Fischer de Türkiye’nin tam üyeliği konusunda AB ülkelerinde genel bir referandum yapılmasının “doğru olacağını” söyledi..

Alman Protestan Kiliseleri Başkanı Piskopos Wolfgang Huber de Türkiye’nin AB üyeliği konusunda referandum yapılmasını savundu.

SOKAKLARA DÖKÜLDÜLER Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac da Fransızların bir referandumla Ankara’nın üyeliği konusunda görüşlerini dile getirme imkanına sahip olacaklarını belirtti.

Öte yandan İtalya’da da Kuzey Birliği Partisi, AB üyeliğimize karşı yürüyüş düzenledi.

Yorumlar kapatıldı.