İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PRAG’DA OSKANYAN-MAMEDYAROV BULUŞMASI

AGİK Minsk Grubu Rus eşbaşkanı Yuri Merzlyakov, Özgürlük Radyosu’na verdiği röportajda, Prag’da yapılan Ermenistan-Azerbaycan dışişleri bakanları buluşmasını önemseyerek “Bunun büyük önemi var, taraflar bir tercih noktasındaydılar” dedi. Burada Merzlyakov’un taraflardan kaydı Astana’daki Robert Koçaryan- İlham Aliyev müzakereleridir.

AGİK Misk Gubu eşbaşkanları katılımıyla, Dışişleri bakanları Vartan Oskanyan ve Elmar Mamedyarov tarafından hazırlanan öneriler, Astana zirvesi sonrasında, devlet başkanları tarafından analiz edilip önerilerin kabul edilip edilemiyeceğine dair karar vereceklerdi. Azerbaycan’ın, Karabağ sorununun BM bünyesinde tartışılmasına teşebbüs ettiğini ve bunun karmaşık bir durum yarattığını söyleyen Merzlyakov, bunun başarıyla atlatıldığını da kaydetti.

Bütün bunların tarafları birkaç aylığına geri bırakmasına rağmen yılın fikir ayrılığı olmadan tamamlandığını, 2005 yılı yeni buluşmasının da tekrar Prag’da gerçekleşeceğini belirtti ve “gelecek yılın nihai anlaşma yolunda olumlu sonuçlara ulaşılabileceği yönünde” görüş ifade etti.

Yorumlar kapatıldı.