İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa yine `soykırım´ dedi

Fransa Dışişleri Bakanı Barnier Türkiye’yle AB arasındaki müzakereler sırasında ‘Ermeni soykırımı’ dahil, tüm konuları gündeme getireceklerini söyledi. Fransa Ulusal Meclisi bugün Türkiye ile ilgili kararı görüşecek. Chirac’ın sert eleştirilere hedef olması bekleniyor.

GEÇEN hafta sözde ‘Ermeni soykırımı’nı ifade etmekte sıkıntılar yaşayan Fransa Dışişleri Bakanı Michel Barnier bu kez hiç çekinmeden açık seçik ‘soykırım’ dedi. Barnier dün Fransız RTL Radyosu’na şöyle konuştu: ‘Türkiye ile üyelik müzakereleri çok uzun ve çok zorlu geçecek. Üyelik 10-15 yıl alır ve Fransız halkı buna karar verecek. Türkiye’nin üyeliği öncesinde bir yanıt almak umuduyla Ermeni soykırımı da masada olacak. Türkiye’nin üyelik yolunun açık olduğunu yineliyorum, ancak sonucun garantisi yok. Türkiye’nin AB’ye girişinde bir dizi önlemler, garantiler, kısıtlamalar olacaktır. Türkiye’nin üyeliğine şüpheyle yaklaşanlara Ankara’ya verilen destek konusunda bir kampanya düzenlenecek ve anlatılacaktır.’

Fransa Ulusal Meclisi bugün AB zirvesinde alınan Türkiye kararını tartışacak. Görüşmelerde Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın sert eleştirilere maruz kalması bekleniyor.

Fransız halkının büyük bir çoğunlukla Türkiye’nin AB üyeliğini reddetmesine karşın, Chirac’ın Türkiye ile müzakerelerin başlaması konusunda takındığı tutumunu anlayışla karşıladığı ortaya çıktı. Le Figaro gazetesinde yayımlanan bir kamuoyu yoklamasına göre, Fransızlar’ın yüzde 52’si Chirac’ın yaklaşımını onaylıyor.

Yorumlar kapatıldı.