İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Maç sırasında kurallar değişti

Teslimiyetçi takımı zafer kazanılmış gibi bayram ederken dönem başkanı Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Bernard Bot, acı gerçeği yüzlerine çarptı: Türkiye AB’ye giremeyecek YİNE KURUSIKI BrÜksel yolculuğuna çıkmadan önce, “Kimsenin maç oynanırken kural değiştirmesine müsaade etmeyiz” diye AB’ye efelenen Başbakan Erdoğan’ın kurusıkı attığı ortaya çıktı.

Türkiye’nin AB’ye giremeyeceğine dikkat çeken AB dönem başkanı Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Bot, “Maç sırasında kurallar değişti” açıklamasını yaptı. ÜYELİK HAYAL Bot, Ekim 2005’e kadar Türkiye’nin Rum kesimini tanımak için adımlar atması gerektiğini de belirterek şöyle konuştu: “Büyük bir ihtimalle Fransa ve Avusturya’da yapılacak referandumlar sonucu, Türkiye AB üyesi olamayacak ve ben bunu tatsız bir düşünce olarak görüyorum.

Bir yerde maç sırasında kurallar değişmiş oldu” DANIŞMAN Freni BrÜksel zirvesindeki görüşmeler sırasında Başbakan Erdoğan’ı bir danışmanının frenlediğini de anlatan Bernard Bot, Hollanda televizyonunda yayınlanan açıklamasında “Türkiye Başbakanı Erdoğan ne zaman bir şeyi kabul etse, bir danışmanı kulağına birşey fısıldıyordu, bunun üzerine Erdoğan hemen vazgeçiyordu” ifadesini kullandı.

‘AB üyesi olamayacaksınız’ Brüksel Zirvesi’ni değerlendiren Bernard Bot, “Erdoğan ne zaman söyleneni kabul etse, bir danışmanı kulağına birşey fısıldıyordu, bunun üzerine Erdoğan hemen vazgeçiyordu” dedi Türkiye’nin müzakerelere başlama tarihi aldığı Brüksel Zirvesi’nin perde arkası gün geçtikçe aydınlanmaya başlıyor.

Brüksel Zirvesi’yle ilgili değerlendirmeler yapan Avrupa Birliği dönem başkanı Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Bernard Bot, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili ilginç detayları anlattı.

Görüşmelerin başlangıçta çok zorlu geçtiğine değinen Bot, Başbakan Erdoğan’ın görüşmelerde takındığı tavır ile ilgili olaraksa şu açıklamayı yaptı: “Erdoğan ne zaman bir şeyi kabul etse, bir danışmanı kulağına birşey fısıldıyordu, bunun üzerine Erdoğan hemen vazgeçiyordu”.

Avrupa Birliği dönem başkanı Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Bernard Bot, Hollanda televizyonuna verdiği demeçte, “Büyük bir ihtimalle Fransa ve Avusturya’da yapılacak referendumlar sonucu, Türkiye Avrupa Birliği üyesi olamayacak ve ben bunu tatsız bir düşünce olarak görüyorum.

Bir yerde maç sırasında kurallar değişmiş oldu” dedi.

Bot, müzakerelerin başlayacağı Ekim 2005’e kadar Türkiye’nin Rum kesimini tanımak için adımlar atması gerektiğini de belirtti.

İmtiyazlı ortaklık AB Dönem Başkanı Jan Peter Balkenende ise, yarın Avrupa Parlamentosu`nda AB Zirvesi kararlarını anlatacak.

Bu çerçevede, Balkenende, zirvenin en önemli kararı olan Türkiye ile üyelik müzakerelerine başlanması konusunda ayrıntılı bilgi verecek.

Fransa’da iktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) Başkanı Nicolas Sarkozy de Türkiye’ye tam üyelik yerine ‘’imtiyazlı ortaklık’’ verilmesinden yana olduğunu belirtti.

Veto çözüme zarar verirdi Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos ise Brüksel’deki AB zirvesinde Türkiye’nin müzakere sürecini, Kıbrıs sorununun çözümüne zarar vereceği için veto etmediğini açıkladı.

Bir basın açıklaması yapan Türkiye’nin müzakere tarihi aldığı zirve sonuçlarından genel anlamda memnun olduğunu yineleyerek, daha fazla kazanımlar elde etmeye çalıştıklarını, ancak varolan koşullarda mümkün olanın en fazlasının elde edildiğini söyledi.

Ankara’nın eline koz vermemek için veto kullanmadığını savunan Papadopulos, “Veto Kıbrıs’ta istila ve işgalin sonuçlarının daha da kalıcı hale getirilmesi için, Türkiye’ye yeni bir fırsat yaratacaktı” diye konuştu.

Türkiye’nin müzakere tarihi almasını, fırsatlar ve olasılıklar içeren zorlu bir mücadelenin başlangıcı olarak niteleyen Papadopulos, elindeki veto kartını kastederek, bu süreçte Kıbrıs Cumhuriyeti’nin etkin rol oynayacağını belirtti.

Yorumlar kapatıldı.