İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan: `Ermenistan sınır kapısını açabiliriz´

Brüksel – Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan ile Türkiye arasındaki sınır kapısını, karşı taraftan olumlu yaklaşım gördükleri taktirde açabileceklerini belirtti. Erdoğan, terör ve din konusunda ise “İki kendini bilmezin yaptıkları bütün bir dine mal edilemez” diye konuştu.

Erdoğan, Türk gazetelerinin Brüksel’de bulunan köşe yazarlarıyla bir sohbet toplantısı yaparak, önemli mesajlar verdi.

Türkiye’nin AB’ye girmesinin medeniyetler uzlaşmasını sağlayacağını belirten Erdoğan, “Bunu görmeye başladılar ondan dolayı Türkiye vazgeçilmez diyenler var” dedi.

Erdoğan, Ermenistan konusunda, tarihte olanları tarihe bırakmak gerektiğini belirterek, “Yeni dünyayı barış üzerine inşa edelim. Ulusal sınırlara saygı gösterilmesini istiyoruz. Biz Ermenistan’a olumlu yaklaşıyoruz, hava kapısını açtık, kara kapısını da açarız, ancak aynı olumlu yaklaşımı onlardan da bekliyoruz. Azerbaycan’ın bir bölümü halen işgal altındadır, bu unutulmamalıdır. Ermenistan olumlu adım atarsa biz de atarız” diye konuştu.

Türkiye’nin AB’ye girmesi halinde Türk vatandaşlarının serbest dolaşım konusuna geçici kısıtlama getirilebileceğini, bunu anlayışla karşılayacaklarını kaydeden Erdoğan, “Bu geçici süre 5 hatta 10 sene olabilir, ancak daimi olması AB hukukuna ters düşer” dedi.

Kıbrıs konusunu AB müzakere süreci içerisinde görüşebileceklerini kaydeden Erdoğan, konunun daha ziyade gümrük birliği ek protokolü ile ilgili olduğuna dikkat çekti.

Siyasetçinin siyasi risk alan kişi olduğunu kaydeden Erdoğan, “Evet demeyeceğimiz bir metni masaya koymaları iflas demektir. Temenni ederim koymazlar” değerlendirmesinde bulundu.

Sonucu zafer gibi nitelemenin yanlış olacağını belirten Erdoğan, “Başarı bizi şımartmamalı, olumsuz netice yıkım gibi algılanmamalı. Türkiye artık kendi ayakları üzerinde durabilecek konumdadır” dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.