İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fener Rum Patriği: Umarım Türk halkı olarak hayal kırıklığına uğramayız

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye’nin AB’den müzakere tarihi almasıyla ilgili olarak ”Umarım, Türkiye olarak, Türk halkı olarak hayal kırıklığına uğramayız” dedi.

”Kültürlerarası Diyalog İhtisas Komitesi” üyeleriyle Mevlana Müzesi’ni gezen Bartholomeos, yetkililerden müze hakkında bilgi aldı.

Ardından Konya Valisi Ahmet Kayhan’ı ziyaret eden Bartholomeos, 17 Aralık’ta Konya’da bulunmalarının çok anlamlı olduğunu söyledi. 17 aralık 2004’ün Türkiye için tarihi bir gün olmasını temenni eden Bartholomeos, şunları kaydetti:

”Öğleye kadar ya da öğleden sonra nihai müspet karar bekliyoruz. inşallah… Umarım, Türkiye olarak, Türk halkı olarak hayal kırıklığına uğramayız. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümet’in çalışmalarından umutluyuz ve eminiz. Bu hislerle şebi arusa katılmak için hazırlanıyoruz.” Bartholomeos, ”Bugün Türkiye hakkında önemli bir karar verecek AB ülkelerinin liderlerine bir mesajınız olacak mı?” sorusu üzerine, ”Zaten Avrupa liderlerine gerekli olan mesajı ilettim. Vereceğimiz mesaj da budur” dedi.

Vali Kayhan, Bartholomeos’a camekan içinde Mevlevi postnişinlerinin giydiği sikkenin minyatürünü, Bartholomeos da Vali Kayhan’a gümüş bir tepsi hediye etti.

Bartholomeos, Konya’da yapacağı ziyaretlerin ardından akşam ”731. Vuslat Yıldönümü Anma Etkinleri”nin son gününde şebi arus törenini izleyecek.

Yorumlar kapatıldı.