İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ARKADİ HUGASYAN `MÜZAKERE SÜRECİNDE KARABAĞ TARAFINI SUNİ ŞEKİLDE İZOLE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR´

DKC Cumhurbaşkanı Mediamax Ajansına yaptığı açıklamada, AGİK Minsk Grubu şemsiyesi altında devam eden barış süreci halihazırdaki sürecinde, Karabağ tarafının suni şekilde izole edilmeye çalışıldığını ifade ederek endişesini kaydetti. Hugasyan, bu durumun, çatışan tarafların 10 yıllık süreçte, uluslararası arbuluculuk sayesinde elde ettkişeri durumu geliştirici yönde, müzakere sürecine yeni ivme verilmesine izin vermediğini de belirtti.

DKC Devlet başkanı özellikle kimin suni şekilde Karabağ’ı izole etmeye çalıştığına ilişkin açık bir ifadede bulunmazken, 14 Aralıkta Ermenistan Dışileri Bakanı Vartan Oskanyan’ın, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki Prag ölçütlerinin,Karabağ’ın katılımı zorunlu olana dek devam edeceği açıklmasında bulunduğunu hatırlatalım.

DKC Devlet başkanı; tüm Hükümet üyelerinin de yer aldığı genişletilimiş danışma toplantısında, “Bakü yönetiminin varolan durumu, dünya ve bölge devletlerini dikkate almadığını, bunlar arasında Azerbaycan’ın müttefiklerinin de olduğunu kaydederek, çıkmaz sokağa giren müzakere sürecinin ancak hukuki eşit statülü Dağlık Karabağ’ın katılımıyla mümkün olacağını” ifade etti.

Baküyle doğrudan diyalog kurmaya hazır olduklarını bir kez daha teyid eden Hugasyan, Bakü yönetiminin sorunu güç metodlarıyla çözme hayal ve tapripkar düşüncelerinin, kendilerinin DKC Savunmasını güçlendirilmesi yönünde gerekli tedbirleri almaya, Karabağ Devlet ve halkının güvenliğinin garantörü Ordunun savaş yeteneğini yüksek tutmaya yönelttiğini ifade etti.

DKC Devlet başkanı son 4 yılda, ülke ihracat hacminin 15 kat arttığını, 2004 yılı sonunda, saanayi üretiminin bir önceki yıla oranla 1.5 kat büyümesinin beklendiğini kaydederek “Bu göstergeler bize, gelirlerdeki istikrarlı büyümeyi temin etmektedir, bu gelirler yıllık ortalama %42 artmaktadır” dedi.

Yorumlar kapatıldı.