İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Powell Gül´ü arayarak AB´deki gelişmeleri sordu

Washington – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher, ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell’ın bugün telefonla Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ü arayarak, Avrupa Birliği konusundaki son durumla ilgili görüştüğünü söyledi.

Boucher, “Türkiye ile AB arasındaki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Bu konuda Türk liderleriyle temasta olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Sözde Ermeni soykırımı iddialarının, Türkiye’nin AB üyeliği için ön şart olarak getirilmesi konusunda ABD’nin pozisyonunu sorulması üzerine Boucher, “Ermeni meselesinde bizim pozisyonumuz çok iyi biliniyor.Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarında Anadolu’daki Ermeni toplumunu başına gelen korkunç trajediyi kabul ediyoruz” dedi.

Boucher, Ermenistan ve Türkiye arasında, bu olaylarla ilgili akademik, sivil ve diplomatik tartışmayı, ayrıca iki ülke arasında ekonomik ve siyasi diyalogu eskiden beri cesaretlendirdiklerini belirtti.

Ermeniler’in soykırım iddialarının, Türkiye’nin AB’ye katılması için ön şart olması konusunda ise Boucher, “Bu konular, Avrupalılar’ın karar vereceği konulardır. Biz, Türkiye’nin üyelik gereklerini yerine getirmek için çok uzun bir yol aştığına inanıyoruz ve nihai yargıya varmak Avrupalılar’ın işi” dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.