İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

IRAK’A ASKER YOLLANMASINA DAİR ERMENİSTAN’IN ALACAĞI KARARLAR İLİŞKİLERİMİZİ ETKİLEMEZ

Rusya Fed. Devlet Duması Başkanı Boris Grizlov ve Parlamento Bşk. Artur Bağdasaryan dün Millett Meclisinde ortak bir basın toplantısı düzenlediler.

“Biz ortak sınırları olmayan dost ülkeleriz” diyerek sözlerine başlayan Grizlov, 2 ülke arasındaki; mal dolaşım hacminin arttırılması, ulaşım ilişkilerinin yeniden tesisi gibi konulardan bahsetti. “Rusya’nın Soçi-Suhumi demiryolu bağlantısının zarar gören yerlerinin onarımı” sorunuyla ilgilendiğini, Ulaşım bakanı Levitin’in bu konuda Gürcü tarafıyla müzakerelerde bulunduğunu ve sorunun önümüzdeki yıl çözüme kavuşmuş olacağı umudunu taşıdıklarını belirten Grizlov, Moskova dönüşünde demiryolu ve yük gemilerinin geçişine ilişkin meselelerin özel olarak değerlendirileceği sözü verdi.

Rusya’da 2 milyon Ermeni yaşadığını ve ülke arasında, kentler ve eyaletler düzeyinde işbirliği olduğunu, daha 1 hafta önce Moskova ve Erivan Belediyeleri arasında işbirliği anlaşması imzalandığını hatırlatan Grizlov, özellikle mal dolaşımına ilişkin olarak Saratov, Astrahan, Volgograd eyaletleriyle işbirliğini önemsediklerini ifade etti.

Erm. Parlamento Bşk., Grizlov’u, Ararat, Arakadzotn, Keğarkunik eyaletleriyle işbirliği anlaşmaları yapılığını ve Ermenistan ve Rusya arasındaki bilimsel ilişkilerin yeniden tesis edildiğini söyleyerek onayladı.

“Borç karşılığı mülk” anlaşması gereği Rusya’ya verilen 5 işletmenin bugün verimli çalışmadığına ilişkin Ermeni siyasi çevrelerindeki genel kanıya cevaben Devlet Duması Bşk., Aralıkta Rusya Fed. Parlamentosunun, Bütçe’den “Mars” işletmesinin tekrar üretime geçirilmesi için tahsisatta bulunacağını ifade ederek, muğlak yanıtlar verdi.

Irak’a asker gönderilmesine ilişkin olarak, Ermenistan’ın bağımsız bir ülke olduğunu, Irak’a asker yollanmasıyla ilgili farklı görüşte olmalarına rağmen, bunun Ermenistan’la dostane ilişkilerine zarar vermiyeceğini söyledi.

Garine Danielyan

Yorumlar kapatıldı.