İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni trajedisini tartışmak

Nazım Alpman

Ermenistan dışında yaşayan Ermenilerin en büyük sosyal etkinliği “1915 olaylarını” soykırım olarak dünyaya kabul ettirmek…

Türkiye uzun yıllar böyle bir şey hiç yaşanmamış gibi tavır takındı. Sonra bunların uydurma iddialar olduğunu katınlamak (!) için dahiyane bir buluş yapıldı:

-Sözde Ermeni Soykırımı!

Böylece Türk diplomasisinin literatürüne “sözde” de olsa “soykırım” girmiş oldu.

Fransa AB’ye giriş için Ermeni trajedisinin Türkiye tarafından tanınmış olmasını istiyor.

Bir konunun tanınabilmesi için tartışılması gerekir.

Benim İnternet Haber’deki “sadık okurlarım” şöyle diyorlar:

-Ermenilerle tartışmak doğru değildir. Bunu isteyen Ermenidir!

Bu görüş sahipleri doğrudan Ermeni fanatikleriyle aynı odada buluşuyorlar. Çünkü onlar da 1915’e ilişkin Türk tarih tezleriyle yüzleşmek istemiyorlar. Viyana Ermeni-Türk Platformu’nda konu tartışılıyor. Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, “Fransa’nın çağrısını bir fırsat olarak değerlendirelim, Ermeni tarihçilerle oturup tartışalım” diyor. Viyana’da karşılıklı 100’er belge verildi. Türk tarafı, 80 belge daha sundu. Ermeni tarafı ise 80 belgesini sunamadı. Çünkü Ermeni delegasyonu Başkanı Artem Ohancanyan istifa etti.

Uluslararası platformlarda sizin yok saydığınız şeyler kendiliğinden yürüyüp gelişiyor. Birileri oturup tartışıyor, kararlar alıyor, sonra da getirip önünüze koyuyorlar. Tartışmayacağım demek söz hakkınızı devretmekten başka bir anlam ifade etmiyor.

Yorumlar kapatıldı.