İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İLHAM ALİYEV `TOPRAKLARI KURTARMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPACAK´

Özgürlik Radyosu, Reuters Ajansına dayandırarark verdiği haberde Azerbaycan devlet başkanının, Londra Kraliyet Uluıslararası İlişkiler Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada AB, Avrupa Parlamentosu ve BM’e Karabağ Sorununun çözümü için daha fazla gayret gösterilmesi tavsiyesinde bulundu.

İlham Aliyev, sorunun barışçı yoldan çözümüne taraftar olduğunu ancak, sorunun askeri çözümünün de ihtimal dışı olmadığını belirterek “biz asla agresyayla uzlaşmayız ve torakları kurtarmak için elimizden geleni yaparız” dedi.

Azertaç Devlet Haber Ajansının bildirdiğine göre, Londra’da Aliyev’in de hazır bulunduğu bir törende Azerbaycan ve Avrupa Gelişim bankası arasında 170 milyon dolar değerinde bir kredi anlaşması imzalandı. Kredinin 110 milyonu Şah Denizi gaz havzasının işletilmeesi , 60 milyon dolarıysa Güney Kafkasya Bakü-Tiflis-Erzurum Gaz Boru hattının inşaatı için kullanılacak.

Bakü “Eho” gazetesi, 2 günlük resmi ziyareti boyunca Aliyev’in BP başkanı John Brown, Büyük britanya Dışişleri Bakanı Jack Strow, Başbakan Tony Blair’le buluştuğunu ve Bloomberg TV’ye bir röpotaj verdiğini de yazmakta.

Yorumlar kapatıldı.