İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gençlik Kolu Vatani Görevde

Geçen hafta cemaatimizden birçok genç 2004-2005 döneminde vatani görevlerini yerine getirmek üzere askeri birliklerine katıldı. Patriklik Gençlik Kolu etkinliklerine katılan gençlerimizden sekiz kişi geçen Cumartesi saat 16:00’da Surp Asdvadzadzin Patriklik Merkez Kilisesi’ndeki Pazara Giriş
(Giragamudk) ayinine katıldılar.

Törene riyaset eden Patrik 2. Mesrob Hazretleri gençleri hayır dualarıyla askerlik görevlerine yolcu etti. Gençler toplu olarak Kutsal Kitab’ın önünde diz çöktüler. Patrik Hazretleri tek tek her bir gencin adını zikrederek, başına el koyarak dualar okudu, alnını Kutsal Perşembe günü okunan yağla meshetti.

Patrik Hazretleri, “Askerlik görevi zorunlu olarak sizi bir süre için sevdiklerinizden ayrı tutacak. Ama bu bir görevdir ve mutlaka bir yararı olacak. Zorluklardan tabii ki geçeceksiniz; zorluklara ve disipline tahammül de belki alacağınız en önemli derslerden biri olacak. Sizler kadar, sizin dönmenizi burada bekleyenler de özlem yüklü zor anlar yaşayacaklar. Bakın bir çok kişi, sağlıcakla gidip dönmenizi beklerken sizin için dua ediyor olacak. En zor anlarınızda Tanrı her zaman sizlerle olacaktır. O’nun kalbinizdeki yerini her zaman sıcak tutun. Her günkü dualarımda sizi de anıyorum. Tanrı sizlerle olsun!” dedi.

Gençler “Hayr Mer” duasından sonra, Surp Dznunt’a (Noel) hazırlık dönemi olan Hisnag’ın dördüncü mumunu Patrik Hazretleriyle birlikte yaktılar.

Kilisedeki duygu yüklü törenden sonra, Patrik Hazretleriyle birlikte Patrikhane’ye geçen gençler, kendileri için düzenlenen çay sofrasına katıldılar ve “Güle güle” pastasını tattılar. Geçen hafta, cemaatimizden seksen dolayında gencin askere gittiği tahmin ediliyor.

Patrik Hazretleri gençlere “iyi yolculuklar” ve “başarılar” derken, kendilerine şimdiden “iyi tezkereler” diledi. Dördü yüksek lisans diplomalı olmak üzere hepsi üniversite mezunu gençler, Cumartesi ve Pazar günü Ağrı, Ankara, Burdur, Çorlu, Kahramanmaraş, İskenderun ve İzmir’deki birliklerine katılmak üzere yola çıktılar.

Yorumlar kapatıldı.