İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AZERBAYCAN KARS’LA DOĞRUDAN BAĞLANTI KURMA KARARINDA

Azerbaycan başbakan yard. Abid Şarifov, Kars idarecileriyle buluşması esnasında, Azerbaycan ve Türkiye’nin doğu bölgeleri arasındaki, doğrudan bağın tesis edilmesinin önemini ifade etti. Konuya ilişkin Bakü “525 Gazet” gazetesine bilgi veren Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Zeynalov, buluşma esnasında Bakü-Kars-Istanbul hava ve Nahcivan-Kars Otobüs ulaşımı tesis etme olanağından bahseildi. Varılan ön anlaşmaya göre; Azerbaycan yönetimi, ekonomik işbirliğine dair kesin tekliflerini sunmak durumunda.

2005 Şubatında Kars valisi Nevzat turhan’ın başkanlığında bir heyet Azerbaycan ve Nahcivan’ı ziyaret edecek. “Azerbaycan ve Kars arasında doğrudan bağın tesisi, Ermenistan sınırını açık görmeyi isteyen güçleri etkisizleştirecek. Bu güne kadar bu güçler, Kars’ın ekonomik yönden ağır durumunu göstererek, bölgenin gelişimini, Ermenistan’la sınırın kesinlikle açık olmasıyla bağlantılı olduğu propagandası yaptılar” dedi Zeynalov.

Yaklaşık bir ay önce Kars Belediye Bşk. Naif Alibeyoğlu, Ermeni-Türk sınırının tekrar açılması için 50.000 imza toplamış ve Kars-Gümrü Demiryolu ve otoyolların açılması durumunda Türkiye ve Ermenistan’ın kazançlı çıkacaklarını ifade etmişti. Ancak Alibeyoğlu, birkaç gün önce yaptığı açıklamada, Azerbaycan’ın ile yatırım yapması durumunda, sınırın açılma zorunluluğunun olmayabileceğini söyledi.

Yorumlar kapatıldı.