İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Hrant hesap verecek

“Türk”ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermenin Ermenistanla kuracağı asil damarında mevcuttur” diyerek Türk milletine hakaret eden Hrant adalete hesap verecek.

İstanbul Şişli’de yayınlanan Agos gazetesindeki köşelerinde yazdıkları yazılar nedeniyle şikayet edilen ve Adalet Bakanlığının talimatıyla ifadeleri alınan Hrant Dink ve Karin Karakaşlı yazdıklarını inkar ederek Türk Adaletini yanıltmaya çalışıyorlar.

Agos gazetesinin 13.02.2004 tarihli sayısında Hrant Dink adlı yazarın yazdığı makalesinde “Türkten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeninin Ermenistanla kuracağı asil damarında mevcuttur” sözlerini hakaret kabul eden Mehmet Soykan adlı İnşaat Mühendisi harekete geçerek bir Hukuk mücadelesi başlattı.

MAHKEME GÜNÜ Mehmet Soykan, Hrant Dink’in yazısının içeriğinde ırkçılık yaptığını söyledi.

Soykan, Dink’in Asala terör örgütü ve Taşnak komiteciliğini hortlatarak Ermeni vatandaşlarını isyana ve teröre teşvik amacında olduğunu belirttti.

Soykan, Agos yazarlarından Hrant Dink ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Karin Karakaşlı hakkında dava açtı.

Türklüğe ve aziz Türk Milletine hakaret, isyana ve teröre teşvik, kışkırtma ve bölücülük yaptıkları gerekçesiyle Adalet Bakanlığı’nın talimatlarıyla Şişli Cumhuriyet Savcılığına ifade veren Hrant Dink ve Karin Karakaşlı, Cumhuriyet Savcısı Muhittin Ayata’ya verdikleri ifadelerinde açıkça yalan söyleyerek yazılarda herhangi bir kasıtlarının bulunmadığını söylediler.

Cumhuriyet Savcısına utanmadan yalan söyleyen gazetenini iki yazarı bugün tekrar Adalet önüne çıkarak hesap verecekler.

Yorumlar kapatıldı.