İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İHD İnsan Hakları Haftası’nı etkinliklerle kutluyor

10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası’nda İHD İstanbul Şubesi çeşitli etkinlikler düzenliyor. Hafta etkinlikleri, 10 Aralık 2004 Cuma günü Sultanahmet M. Ersoy Parkı’nda yapılacak geleneksel basın açıklamasıyla başlayacak.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1948 yılında İnsan Hakları Bildirgesi’ni kabul ettiği tarih olan ve dünyanın her yerinde İnsan Hakları Günü olarak kutlanan 10 Aralık, İnsan Hakları Haftası’nın da başlangıcı kabul ediliyor.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 Aralık’ta saat 12.00’de Sultanahmet M. Ersoy Parkı’nda düzenleyeceği bir basın açıklamasıyla İnsan Hakları Haftası’nın açılışını yapacak. Aynı gün saat 19:00’da IHD Istanbul Şubesi binasında düzenlenecek haftanın açılış kokteylini, 17 Aralık Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek çeşitli etkinlikler izleyecek.

11 Aralık Cumartesi günü Saat 14:00’te başlayacak panelde “Azınlık Hakları” tartışılacak. Şişli Kültür Merkezi’nde düzenlenecek panelde Avukat Fethiye Çetin, araştırmacı-yazar İsmail Göldaş, araştırmacı İsmail Pehlivan, gazeteci ve yazar Rıdvan Akar konuşacaklar. Paneli, İHD İstanbul Şube Başkanı Avukat Eren Keskin yönetecek.

12 Aralık Pazar günü saat 11:00’de, Selimiye Kışlası önünde “Vicdani Red Bir Haktır” başlıklı basın açıklaması yapılacak.

13 Aralık Pazartesi saat 14:00’de Kadıköy Meydanı’nda İnsan Hakları Bülteni Özel Sayı dağıtıldıktan sonra saat 19:00’da IHD İstanbul Şubesi Emil Galip Sandalcı salonunda insan hakları konulu bir film gösterisi yer alacak.

14 Aralık Salı saat 14:00’te İnsan Hakları Bülteni Özel Sayının dağıtımı ve film gösterimi tekrarlanacak. Özel Sayı bu kez İstiklal Caddesi’nde dağıtılacak.

15 Aralık Çarşamba Saat 19:00’da İHD İstanbul Şube binasında Nazmiye Güçlü “Araba Aldım Kadın Oldum” adıyla yayınlanan yeni kitabı hakkında bir söyleşi yapacak.

16 Aralık Perşembe saat 18:00’de Kadıköy İskele Meydanı’nda bir “Barış Şenliği” düzenlenecek. Şenlikte çeşitli müzik dinletileri ve etkinliklerin yer alacak.

İnsan Hakları Haftası, 17 Aralık Cuma, saat 18:00’de Taksim’den Tünel’e kadar geleneksel İnsan Haklarına Saygı Yürüyüşü ile son bulacak.

Yorumlar kapatıldı.