İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Emin Çölaşan: Okuyucular yazıyor

Emin ÇÖLAŞAN

KEMAL Aydınay’dan dün aldığım faks:

‘Başbakan Tayyip Erdoğan, Antalya’da ‘dinler bahçesi’ açtı! Açılış yaparken iki yanında iki cemaatin papazı ve hahamı vardı. Yapılan işin AB dayatması olduğu ortaya çıktı.

Ey yaşamı Atatürk’e saldırmakla geçenler! Acaba hiç düşündünüz mü, Atatürk vatanı kurtarırken iki yanında papazlarla hiç resmi var mı? Yoksa yanında sarıklı imamlar mı var?

Bu topraklarda İslam, Atatürk’le var oldu. Osmanlı’da Anadolu nüfusunun yüzde 70’i Müslüman, yüzde 30’u başka dinlerdendi. Müslümanlar yoksul, kerpiç evlerde, azınlıklar zengin, çok katlı taş evlerde yaşardı.

Anadolu’da İslam, Mustafa Kemal Atatürk’ten sonradır. Ama tarikatlar ve bağnazlar yaşamları boyunca Atatürk’e saldırdılar.

Tayyip Erdoğan yaşamının büyük bölümünü Ayasofya’yı cami yapmak, Taksim’e cami yaptırmak, türbana özgürlük uğraşıyla geçirdi. Kendini bunlara adamış gösterip oy aldı. Şimdi ise dinler bahçesinde papazları, hahamları tercih edip AB’den destek almanın peşinde! Yakında papaz okulları açılacak, Anadolu’daki kiliselerin ‘turist gelir’ gerekçesiyle açılmasına başlanacak. Adı ‘hoşgörü’ olan, ancak bu kılıf altında sadece Müslüman olmayanlara yeni haklar getirmeyi amaçlayan bir süreç yaşıyoruz.

Memlekette din elden gidiyor diye bağrışanlar, neredesiniz! Atatürk’e bir özür borcunuz yok mu, Allah rızası için bir düşünün.

Tüm kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına bir çağrım var. Ne olur Tayyip Erdoğan’ın iki papazın arasında çektirdiği ve bugün (yani dün) gazetelerde çıkan resimleri ile Atatürk’ün sarıklı imamlar arasındaki resimlerini çoğaltın, yılbaşı kartı olarak her yere gönderin. Gören görmeyen, aradaki farkı anlasın. AB uğruna neler yaşadığımızı herkes bir daha iyi düşünsün.’

Yorumlar kapatıldı.