İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`ABD VE ERMENİSTAN KARABAĞ’I RESMEN DESTEKLİYOR´

Yakın bir süre sonra görevinden ayrılacak olan ABD Dışişleri bakanı Kolin Pavıl, İlham Aliyev’e yolladığı mektupta, ülkesinin Azerbaycan’ın Dünya Ticaret Örgütüne katılımı için destek olacağını bildirdi. Bükü “Yeni Zaman” gazetesinin verdiği haberde, Pavıl’ın mektubundaki Dağlık Karabağ’a ilişkin bölümlerin altı çizilmekte ve Pavıl’ın “Gürcistan ve Moldavya’nın ayrılıkçı bölgelerinde olduğu gibi, Dağlık Karabağ’da da çatışmalı durumun Soğuk Savaş’tan 15 yıl geçmesine rağmen dondurulmuş olduğu” satırlarına dikkat çekildi.

Burada dikkati çeken, ABD Dışişleri bakanlığının Dağlık Karabağ’ı, Azerbaycan’ın bir parçası olarak saymamış adıyla anmış olmasıdır. Gürcistan ve Moldovayla ilgili olaraksa “Ayrılıkçı bölgeler” deyimini kullanmıştır. Pavıl’ın mektubunun, dolaylı olarak ABD’nin “Dağlık Karabağ Cumhuriyetini” de jure tanıdığı anlamına geldiğini belirten “Yeni Zaman” gazetesi, bunun kendileri için yenilik olamadığını ve yankilerin ikiyüzlülükle bunu gizlemeye çalıştığını da yazmakta.

Gazete daha birkaç yıl önce USAID’in Dağlık Karaabağ’da programlar gerçekleştirdiğini, bunun dışında ABD Bütçesinde belirtilen bir satırla Dağlık Karabağ’a finansal yardım yapıldığını, “Böylece 1997 yılından başlamak üzere 8 yıldır sadece ABD ve Ermenistan’ın Dağlık Karabağ Hükümetini resmen desteklediklerini” de yazısında kaydetmekte.

Yorumlar kapatıldı.