İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsa´nın Doğumu skandalı

İngiltere’nin başkenti Londra’daki dünyaca ünlü Madam Tussaud Müzesi, ilginç bir Hazreti İsa’nın doğuşu sunumuna evsahipliği yapıyor. Bu sunumda birbirinden ünlü isimlerin balmumumdan yapılmış heykelleriyle Hazreti İsa’nın doğuşu canlandırıldı. Sahnede ABD’li aktör Samuel L. Jackson, İngiliz aktör Hugh Grant ve İrlandalı komedyen Graham Norton çoban, futbolcu David Beckham Hazreti Yusuf, eşi Victoria Meryem, Kylie Minogue melek, Tony Blair, Edinburgh Dükü ve Başkan George W. Bush da 3 bilge oldu.

İŞGALİN SÜRDÜĞÜ DÖNEMDE

Ancak İngiltere destekli Irak işgalinin sürdüğü bir dönemde Blair ve Bush’un ‘bilge’ kişiler olarak seçilmesi, tablonun en önemli yıldızları Yusuf ve Meryem’in isimleri sürekli seks skandalına karışan Beckham Ailesi’nce canlandırılması kıyameti kopardı. Bu denli önemli dini kişiliklerin pekçok yönleriyle eleştirilere maruz kalan ünlülerle özdeşleştirilmesi, özellikle din adamlarını kızdırdı. BBC’ye konuşan bir din adamı, ‘Haz-reti İsa’nın doğuşunu canlandırmak bir gelenektir ancak bu olacak şey değil’ dedi.

İngiliz The Times Gazetesi’ne demeç veren bir diğer din adamı da ‘Bu sahne yeniden doğuşu canlandırmaktan çok uzak’ yorumunda bulundu. Müze yetkilileri ise tepkilere yolaçan bu isimleri, Ekim’de müzeyi ziyaret eden 300 kişi arasında yaptıkları bir anket sonucunda belirlediklerini söyledi.

Yorumlar kapatıldı.