İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HAYEKONOMBANK VE ERMENİSTAN BANKACILIK SİSTEMİ İÇİN AVRUPA BANKASIYLA İŞBİRLİĞİ KAYDEDİCİ ÖNEM TAŞIMAKTA

Dün Hayekonombank ve Avrupa İnşa ve Gelişim Bankası arasında (AİGB) arasında yapılan anlaşma gereği, AİGB Hayekonombank’ın %25+1 hissesinin sahibi oldu.Anlaşmayı AİGB temsilcisi Maria-Luiza Çikoniani ve Hayekonombank İdare Kurulu Bşk. Saribek Sukiasyan imzaladılar. Böylece ilk defa bir Ermeni bankası AİGB ile ortak bankacılık faaliyetlerinde yeni bir döneme adım atıyor.

AİGB yapılan anlaşma gereği, sermayenin %25+1 kısmına düşen kapital yanısıra, 583 milyon dram yatırım ve 500 bin Yuro değerinde teknik destek de sunacak.

İmza törenine katılan MB Bşk. Dikran Sargsyan, yapılan işlemin sadece Hayekonombank açısından değil, Ermenistan bankacılık sistemi anlamında da önemli olduğunu ve bunun bankalararası rekabeti ve yeni bankacılık hizmetleri sunulmasını teşvik edeceğini söyledi.

Parlamento Bşk. Yrd. Dikran Torosyan’sa, işlemin birkaç anlamda önemli olduğunu, en başta iş adamlarımızın önemli bir kuruluştan destek alacaklarını, ülkemizin ekonomik ve siyasi durumuna olan güven ve Ermenistan’ın Avrupa’ya entegrasyonu sürecinde önemli olduğunu belirtti. Bunun yabancı yatırımcıları teşvik edeceğini de hatırlattı Torosyan.

AİGB temsilcisi Çikoniani, Hayekonombank’ın bölgenin en iyi bankalarından biri olduğunu belirtti ve 7 ayrı ülkede bankacılık yatırımları planladıklarını bunun ilkini de Ermenistan’da gerçekleştirdiklerini belirtti. AİGB’nin 23 ülkede 45 banka sermayesine otak olduğunu da hatırlatan Çikoniani, Gürcistan’da 2 ve Azerbaycan’da 1 bankaya ortak olduklarını da ifade etti.

AİGB Hayekonombank’a ortak olmakla beraber stratejik kararların alınmasında ve danışmanlık hizmetlerinde bulunacak, banka yönetiminde yer almayacak.

A.M.

Yorumlar kapatıldı.