İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan iddiasını BDT’ye taşıyor

8 Aralık 2004— Oganesyan, Ermeni soykırımının 2005’te 90’ıncı yıldönümü olacağını söyledi.

Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Oganesyan, sonucu ne olursa olsun soykırımın tanınması konusunun Bağımsız Devletler Topluluğu Parlamenterler Meclisi’nde ele alınarak tartışılmasının kendileri için büyük yararı olduğunu belirtti. Bu girişimden Ermenistan için olumlu bir sonuç çıkacağının garantisi olmadığını belirtti.

Mediamax ajansının haberine göre Oganesyan, açıklamasında Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ ile ilgili sorunun çözümü sürecinde öne sürülen “bölge halkını oluşturan Azeri ve Ermeni toplumlarının temsilcilerinin bir araya gelmesi” önerisine de karşı olduklarını kaydetti.

Oganesyan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) raportörü David Atkinson’un Yukarı Karabağ konusunda hazırladığı raporda yer alan “toplum temsilcilerinin bir araya gelmesi” konusunun daha önce gündeme gelmediğini, önceki raportör Terry Davis tarafından hazırlanan raporlarda da böyle bir maddenin bulunmadığını kaydetti. Vahan Oganesyan, Davis’in “Azerbaycan ve Yukarı Karabağ taraflarının görüşmesi” konusunu öne çıkardığını da anımsattı.

Yorumlar kapatıldı.