İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yunanlı da Ermeni de Türk!

Gaziantep Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arslan’ın araştırması Türkiye’ye tarih vermeye hazırlananan Avrupa ülkelerini şaşırtacak. Konya’da aldığı 129 kan örneğini Avrupalılar’ınkiyle karşılaştıran Arslan çok çarpıcı bir bulguya ulaştı: Avrupalılar ile Türkler arasında yüzde 12 ile yüzde 70 arasında kan bağı çıktı,

* Örnekleri nasıl buldunuz?

Konya’da sağlık ocaklarıyla temas kurduk, bir gün içinde kan veren kişilerin iznini alarak 129 kan örneği edindik. Kanları italya’da antropolojik genetik çalışmalar yapan Prof. Santa Chiara Benerecetti’nin merkezine gönderdik. Oradaki 1500 örnekle karşılaştırıldı.

* Nasıl bir yöntem izlediniz?

DNA iki sarmaldan oluşur, biri ana ve babadan geliyor, biri atasal izler taşır. Ve toplum için yaygın hale gelir, buna haplotip yani etiket denir. İşte biz kanın genetik yapısındaki bu etiketi karşılaştırdık.

* Sonuç ne oldu?

Portekiz ve İspanyollar’ın özellikle de Basklar’ın Türk olduğunu duyuyorduk. Danimarka’da yüzde 60, Polonya’da yüzde 45 benzerlik bulacağımızı hiç sanmıyordum.

* Bu ne anlama geliyor?

Genetik etiketin dağılımı bize Asya’dan değil de Anadolu’dan Avrupa’ya göçü gösteriyor. Yani Anadolu’dakiler Avrupalı’nın atası. Yunanlı da Bulgar da ermeni de Türk. ermeniler’in iddialarına göre Azeriler aslında ermeni’ydi, Hıristiyan ermeniler Müslümanlaştıkları için Türkleştiler. Ama tersi çıktı.

* Araştırma nasıl tepki gördü?

Türkler “Avrupa milletinin atası nasıl oluruz” derken, ermeniler de “Türkler nasıl bizim atamız olurmuş” diye tepki gösterdi.

Haber : Tülay ŞUBATLI

Yorumlar kapatıldı.