İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN HSBC BANKALARINDAKİ KUYRUKLAR BİR YIL SONRA ORTADAN KALKACAK

Son zamanlarda HSBC bankası müşterileri bankanın Ermenistan’daki 2 şubesindeki kuyruklar ve hizmet kalitesinin düşüklüğünden şikayet etmekteydiler. Konuyla ilgilki olarak AZG gazetesi HSBC Ermenistan Gn. Md. Nick Gilmore’la bir görüşme yaptı.

Gilmore, Ermenistan ekonomisi ve bankacılık sisteminin hizlı gelişmesi sonucunda ve insanların bankalara olan güveninin artması sebebiyle, tahmin edilenden çok daha fazla müşteriye hizmet etmek durumunda kaldıklarını belirtti.

Bankanın Vazken Sargsyan N.9’da bulunan ve 1996’da açılan şubesinin en fazla 5000 müşteriye hizmet edecek şekilde planlanmışken, bugün 20 000 müşteriye hizmet ettiğini kaydetti. 1999’da açılan Komitas şubesinin de gene en fazla 5000 kişiye hizmet edecek şekilde planlandığını hatırlattı.

Bankanın 1 yıl içinde yeni bir binaya geçmeyi planladığını da söyleyen Nick Gilmore, yakın gelecek planları içinde Erivan’da bir 3. şube ve Erivan dışında bir şube açmayı planladıklarını da belirtti.

Bankanın kredi politikasına ilişkin olarak, kurumsal müşteri kredilerinin %100, bireysel müşterilere sağlanan kredilerinse %400 arttığını vurguladı. Başka bir deyişle öngörülenden 4 katı fazla bireysel müşteri faydalandı bu kredilerden. Kurumsal müşterilere en fazla %14’le kredi verdiklerini ve kredi süresinin diğer bankalarda olduğu gibi en çok 2 yıl değil, 5 yıla kadar vardığını kaydetti. Bireysel müşteri kredilerinde gayrimenkul teminatı aradıklarını ve krediyi müşterinin hayat sigortası olması durumunda %14, olmaması durumunda %15’den yaptıklarını belirten Gilmore, diğer bankaların verdiği gibi 4 yıl değil, kredi sürelerinin 7 yıla akadar uzayabildiğini de hatırlattı.

Ağavni Harutyunyan

Yorumlar kapatıldı.