İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Bu müze, bir insanlık müzesidir´

Erdoğan: ”Yaşasın bu topraklardaki birlikteliğimiz”

5 Aralık, 2004 16:37:00 (TSİ)

İstanbul’da Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Müzesi’nin açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”bu müze benim gönlümde, bir insanlık müzesidir” dedi.

Kürsüden, “yaşasın bu topraklardaki birlikteliğimiz” diye seslenen Erdoğan, “birbirimizin hukukunu dostça koruyacağız” diye konuştu.

“Güven ve barış içerisinde yaşadık”

Müzenin, nesiller için tarihe ışık tutacak bir müze olduğunu vurgulayan Erdoğan, “bu müze, benim gönlümde bir insanlık müzesidir. Bizler bu ülkenin çocukları olarak yüzyıllardır iç içe, güven ve barış içerisinde yaşadık. Birbirimizin hukukunu vatandaşlık bilinciyle dostça korumaktayız, sonsuza kadar da bu böyle olacaktır” dedi.

Hastanenin 172 yıl önce Sultan II. Mahmut’un fermanıyla Ermeniler tarafından kurulduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, hastanenin aradan geçen yıllar boyunca hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet verdiğini de vurguladı.

“Gerçekler çarpıtılıyor”

Müzedeki her eserin birlikte yaşanmış bir maziyi açık ve net belgelediğini de anlatan Erdoğan, spekülasyonlar ve dev enformasyonlarla gerçeklerin çarpıtıldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, “medeniyetteki evrensel değerlerle birlikte ileriye doğru değişerek ve zenginlik olarak gördüğümüz farklılıkları dondurarak değil, ancak koruyarak geliştirebiliriz. Bizim medeniyet anlayışımız perspektifimiz budur” dedi.

Türkiye’ye kattığı değerler için Ermeni vatandaşlara teşekkür eden Erdoğan, “bu ülkenin başbakanı olarak ben de bu vatandaşlarımız ve diğer vatandaşlarımızın her türlü hukukunu korumayı, sevincinde ve tasasında yanında olmayı kendim için bir görev telakki ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.