İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Borrell’e sözlü protesto

4 Aralık 2004— Borrell’in Diyarbakır’a gideceğini söylemesi üzerine, Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Birliği yöneticisi olduğunu söyleyen Ramazan Bakkal adlı bir kişi, “Sizin Diyarbakır’da ne işiniz var. İspanya’da Bask bölgesine gittiniz mi, Bask’ta konuştunuz mu da Diyarbakır’a gidiyorsunuz. Vatanseverler bu ülkeyi size böldürmeyecek” diyerek Borrell’e bağırdı.

İstanbul’da işadamlarına hitab eden Avrupa Parlamentosu Başkanı Josep Borrell, konuşmasında dini azınlıkların özgürlüğü ve etnik gruplardan bahsederken, “Bu akşam Leyla Zana ile görüşeceğim ve yarın da Diyarbakır’ı ziyaret edeceğim” dedi.

Borrell bu sırada, Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Birliği yöneticisi olduğunu söyleyen Ramazan Bakkal adlı bir kişi tarafından sözlü protesto edildi.

Bakkal, Borrell’e bağırarak, “Sizin Diyarbakır’da ne işiniz var. İspanya’da Bask bölgesine gittiniz mi, Bask’ta konuştunuz mu da Diyarbakır’a gidiyorsunuz. Vatanseverler bu ülkeyi size böldürmeyecek” dedi.

Bakkal, Borrell’in konuşması sürerken, toplantının yapıldığı salonun dışına çıkarak gazetecilere açıklama yapmaya başladı. Daha sonra toplantıyı izlemek isteyen Bakkal’a Otel Güvenlik Müdürü Mustafa Gündoğdu’nun izin vermemesi üzerine Bakkal, salonda tartıştığı Güvenlik Müdürü’ne yumruk atmaya kalkıştı ve arbede yasandı.

Konuşmasına bir süre ara veren Borrell ise, durumun normale dönmesinin ardından Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin mesajlarını sürdürdü. Müzakerelerin hedefinin tam üyelik olduğunu söyleyen Borrell, Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ı tanıması gerektiğini yineledi.

Borrell, Güney Kıbrıs’ı kastederek; “Müzakere için masaya 25 ülke ile birlikte oturduğunuzda bu otomatik olarak masanın etrafındaki herkesi tanıdığınız anlamına gelir” dedi.

AB kamuoyunun Türkiye’nin hemen üye olmasına karşı olduğunu vurgulayan AP Başkanı, müzakerelerin çok uzun zaman alacağını söyledi..

Yorumlar kapatıldı.