İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ORTA VE KÜÇÜK ÇAPLI İŞLETMELER DEVLETTEN NE KADAR KREDİ ALACAK

Küçük ve Orta Çaplı İşletmelere (KOÇİ), 2005 yılı devlet bütçesinden 300 milyon dram tahsis edilecek. Konula ilgili programa ilişkin açıklamalarda bulunan Ticaret ve ekonomik Gelişim Bakan Yrd. Armen Gevorgyan, devlet desteğinin; yenilikler, modern teknolojik yatırımlar, kredi garantisi sağlanması, KOÇİ”lerin üretim pazarlarının desteklenmesi, iş danışmanlığı, danışmanlık, eğitsel programlar ve başlangıç aşamasındaki müteşebbislerin desteklenmesi doğrultusunda olacağını ifade etti.

Kredi garantilerinin (tahsis edilen toplam miktarın %70-80’i) esasta eyaletlere, özellikle uzak ve dağlık köylerdeki küçük işletmelere yönlendirileceğini belirten Gevorgyan, kredi paketinin de 80-90 milyon dram civarında olacağını söyledi.

KOÇİ’lerin bu yıl GSYİH’nin %40’nı sağladığını (bir önceki yıldan %2 daha fazla, son 7 yıl dikkate alındığında %100) da kaydeden Gevorkyan, bu yıl 6500 KOÇİ’nin yeni kaydının yapıldığını ve bunların yaklaşık 15 000 yeni istihdam olanağı yaratttığının da altını çizdi.

Gevorkyan, KOÇİ’lerin hala Ermenistan ekonomisinin lokomotifi olmaktan uzak olduğunu da yaptığı açıklamlarda hatırlattı.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.