İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bursa’daki kiliseyi Yunanistan alıyor

Mudanya ilçesine bağlı Zeytinbağı beldesindeki tarihi iki kilise ve bir manastır, satışa çıkarıldı.

Emlakçı Meryem Bizimtuna, “Yuannes Kilisesi”nin satışının yapılması için sahiplerinin yetki verdiğini söyledi.

Beledİye Başkanı Ali Turan ise, Kiliseye Yunanistan’dan talep çıktığını söyledi.

Tuna, “Ancak biz belediye olarak binaları satın alarak, restore ettirdikten sonra ibadete açmayı planlıyoruz’’ dedi.

PAPAZ VATAN TOPRAĞINA GÖZ DİKTİ ABD’den aldığı paralarla Yunanistan’da bir iş merkezi yaptıran Fener Rum Patriği Bartholomeos, Yunanlı ortaklarıyla, Türkiye’de kilise ve manastır almak için kolları sıvadı.

Bursa’nın Mudanya İlçesi’ne bağlı Zeytinbağı Beldesi’nde bulunan tarihi iki kilise ve bir manastır, sahipleri tarafından satışa çıkarıldı.

Bunu haber alan Bartholomeos, Yunanlılarla birlikte buraya gelerek, fiyat aldılar.

Mudanya’nın Güzelyalı Beldesi’nde faaliyet gösteren bir emlak ofisinin yöneticisi Meryem Bizimtuna, Zeytinbağı Beldesi’nde yüzlerce yıl önce yaptırılan “Yuannes Kilisesi”nin satışının yapılması için sahipleri Hasan, Hüseyin ve Ahmet Durak ile Hasan Karakuş ve Hasan Öğünç tarafından kendilerine yetki verildiğini söyledi.

Mülk sahiplerinin 1 trilyon lira değer biçtikleri kilisenin satışı için Fener Rum Patrikhanesi ile görüştüklerini belirten Bizimtuna, “Patrikhane, kiliseyi satın alamayacağını bildirdi.

Şu anda kilise ile Bursalı bir işadamı ilgileniyor” dedi.

ORTADOKSLAR PEŞİNDE Zeytinbağı Belediye Başkanı Ali Turan da satışı için emlakçıya verilen “Yuannes Kilisesi”nin yanı sıra yine beldede bulunan ve 4.yüzyılda inşa edildiği sanılan “Kemerli Kilise” ile tahmin edilen “Hagios-Sergios Manastırı”nın da sahipleri tarafından satışa çıkarıldığını bildirdi.

Tuna, “Kiliseyi Ortadoks dünyası çok önemsiyor.

Ramazan Bayramı’nın ilk günü, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Yunanistan’dan gelen bir heyet, kilisede şaraplı ekmek ayini gerçekleştirdiler”diye konuştu.

Kiliseye Yunanistan’dan talep çıktığını ve ayinin ardından konuya ilişkin teklifte bulunduklarını anlatan Tuna, “Yunanistan’dan bir belediye başkanı, Kemerli Kilise’yi satın almak istiyor” dedi.

Yorumlar kapatıldı.