İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

GAZ BORU HATTI İNŞAATI GEÇİCİ DE OLSA İSTİHDAM SÖZÜ VERİYOR

İran-Ermenistan Gaz Boru hattının Ermeni tarafında 30 Kasımda başlayan inşşat çalışmaları özellikle Meğri blgesi sakinlerinin şevkini artırmakta. 2 yıl sürecek inşşat çalşmaları, yöre sakinleri için geçici de olsa iş sağlayacak.

Agarak Belediye Bşk. Armen Sargsyan, daha önceden Meğri bölgesinde doğal gaz olmadığını ve bölge sakinlerinin sıvı gazdan faydalandığını belirtti ve “bu doğal gaz boru hattının inşaatıyla öncelikle biz ilgileniyoruz. Bunun haricinde Ermenistan alternatif bir gaz boru hattına kavuşacak” dedi ve 2-3 yıl sonra Agarak’lılar doğal gaza sahip olacak diyerek sözlerini sürdsürdü.

Agarak bilindiği gibi 4800 nüfuslu Ermenistan’ın en güney ucundaki, Erivan’dan 400 km uzaklıkta bir köy. Köy tarhi 1949 yılında burada Bakır Molipden Fabrikasının(BMF) kurulmasıyla başlıyor. Bugün de Ermenistanm’ın diğer alanlarıyla kıyaslandığında sosyal durumun daha iyi olduğu Agarak’ta, yaklaşık 1000 işçi BMF’de çalışıyor olup, aylık 60-70 milyon dram ücret almakta.

Kendi evlerini konukevine dönüştüren Zarmantuğt, çoğunluğu şoförler olmak üzere devamlı surette konukları olduğunu belirtmekte. Kentin içme suyu problemi yanısıra, tv kanallarının net göstermemesi ve radyo yayınlarının kalitesizliği yanısıra burada mobile telefon ve internet de bulunmamakta.

Kent sakinleri “Meğriyi Azerbaycanlılara verme” dedikodularına aldırmaksızın gündelik hayatlarına devam ediyorlar burada.

Tatul Hakobyan, Agarak-Erivan

Yorumlar kapatıldı.