İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

GAYRİMENKUL TAPULARINI İNTERNET ARACILIĞIYLA ALACAĞIZ

Dün USAID Ermenistan ofisi ve Gayrimenkul Kadastro Komitesi (GKK) arasında imzalanan “Gayrimenkul Otomatizasyon Sisteminin Kuruluşuna Destek” anlaşması imzalandı. GKK Bşk. Manuk Vartanyan imza töreninde sistemin kurulmasının USAID sağladığı maddi destekle hayat bulduğunu vurgularken, bir yıl sonra, internet on-line rejimiyle tapu işlemerini gerçekleştirebilmek mümkün olacak. Böylece alım-satım yapanlar bürokratlarla en az düzeyde ilişki kurarken, işlemler bugünkü üç gün yerine bir günde gerçekleştirilecek, ödenen harçlarsa azalacak.

M. Vartanyan, gayrimenkul elektronik sistemi sayesinde, tüm vatandaşların tüm gayrimenkullere ilişkin bilgi alabileceğini de belirtirken, sistemin kurulmasının gayrimenkul kredi pazarının gelişimine de katkıda bulunacak.

Sistem; vatandaşların, internet vd. araçlarla belgelerini yollamaları ve tapularını almaları şeklinde bir süreç izleyecek. USAID’in sağladığı olanakların tüm sistem için yeterli olup olmayacağına M. Vartanyan, proje genel değerinin 750.000 dolar olduğunu ve hatta 200 milyon dram da tasarruf ettiklerini belirtti.

USAID Ermenistan Ofisi Md. Robin Phillips, kurumunun 6 yıldır Kadastro Komitesiyle işbirliği içinde olduğunu, kurulan sistem sayesinde adaletli ve şeffaf bir şekilde mülk kayıt ve idaresinin mümkün olacağını kaydetti. Phillips sistemin, AB standartlarına eşdeğer olacağını da hatırlattı.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.