İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`ERMENİLERİN ASIRLIK TARİHİNİ BİLİYORUM, BUNU GÖZLERİMLE GÖRMEYE GELDİM´

ABD’nin tanınmış piyanistlerinden David Phillips, Ermenistandaki ABD Küştür Ataşesi Rayl Harris ve Ermenistan Filarmoni Orkestrasının (EFO) davetiyle, 2 Aralık’ta Komitas Oda ve, 3 Aralıkta “Aram Haçaturyan” Konser Salonlarında, EFO’yla beraber solist olarak konserler vermek Ermenistan’da.

Dün basınla biraraya gelen Phillips, konserleri dışında “Sayat Nova” Müzik Okulu öğrencileriye de yan yana geleceğini belirtti ve Ermenistan’a gelmesi öncesinde, Ermeni halkının asırlık tarihiyle tanıştığını ve ermeni kültürünü oldukça yüksek nitelendirdiğini de ifade etti. Aram Haçaturyan’ın en sevdiği kompozitörlerden biri olduğunu da söyleyen Phillips, Haçaturyan’ın piyano konçertosunu konser repertuarına da ekleyeceğini belirtti. Ermeni komğpozitörlerin eserleriyle 1.5 yıl önce “Musical America” dergisi sayfalarınfda tanıdığının altını çizen Phillips, Mişigın’dan olup, profesyonel bir piyanisttir. Mişigın Üniv. Öğrenim görmüş olup, New York “Juliart Okulu”ndan masterlidir.

ABD elçiliği Kültür ataşesi Rayl Harris, ABD’nin tanınmış sanatçılarının davet edilmesinin, ermeni kompozitörlerin eserlkeriyle yakınen tanışma ve ilerde onları kendi repertuarlarında içerme açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Ermeni klasik müzik severlere hatırlatalım, 2 ve 3 Aralıkta David Phillips “Goldberg’in varyasyonları” ve Bethoven’in senfonisi –Şef Ruben Asatryan- icra edecek

Yorumlar kapatıldı.