İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Ekümenlik tarihsel bir olay’

1 Aralık 2004— Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Avramopoulos ve beraberindeki heyet, Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret etti.

Avramopoulos ve Fener Rum Patriği I. Bartholomeos, basın mensuplarının görüntü almasının ardından görüşmelerini basına kapalı olarak yaptı. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Avramopoulos, çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Avramopoulos, 2005’te Kültür ve Turizm Bakanı Mumcu ile birlikte bir anlaşma imzalayacaklarını bildirdi.

TÜRKİYE’NİN İÇ POLİTİKASIYLA ALAKALI KONULAR

Bir gazetecinin “Başbakanlık’ın ‘kamu kurumlarının ABD Büyükelçisi’nin resepsiyonuna katılmaması’ çağrısı yapan genelgesi olduğunu” söylemesi ve “bu konudaki düşüncelerini” sorması üzerine de Yunanistan Turizm Bakanı Avramopoulos, “Tabii ki ben Türk Başbakanı’nın kararları hakkında fikir ileri sürecek bir zat değilim.

Bu konular, Türkiye’nin iç politikasıyla alakalı konulardır. Fakat genel olarak bir şey söylemek istiyorum. Ekümenliğin anlamını siyasetin gündemi belirlememektedir. Bu, geçmişten gelen, geleneklerden gelen tarihsel bir olaydır. Ekümenlik, bir şekilde bu kurumun röntgenidir.

Bu kuruma bağlı olan, aynı inancı paylaşan insanlardır. Biz politikacı olarak ilişkilerimizi yeniden kurmamız lazım ve şu her iki halk için çok büyük şanstır ki, her iki ülkenin de genç birer başbakanı vardır.

Her ikisi de, kendilerinden sonrasına daha olumlu şeyler bırakmak niyetindeler. Her iki ülke için daha iyi bir gelecek temenni edelim. Tabii bu karşılıklı saygı esasına dayalı olmalı, samimiyet çerçevesinde olmalı” dedi.

Yorumlar kapatıldı.