İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

YETER ARTIK ! Avrupa Birliği macerası giderek çığırından çıkıyor.

Almanya ve Fransa’dan sonra Avusturya’dan da “vebalı” muamelesi görmek, vatandaşların kanına dokunuyor Gazete ve dergilerinde yayınladıkları karikatürleriyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alaya alan Avrupalılar, bu tutumlarını siyasi arenada da sergiliyor.

Buldukları her fırsatta Atatürk’e kinlerini kusuyorlar. DOSTLARIMIZ YAN ÇİZİYOR Türkİye’yi işgal etme heveslerini yitirmeyen Avrupalı dostlarımız (!), yerli işbirlikçiler aracılığıyla uyguladıkları havuç politikaları sonucu devletin temel değerlerini dinamitlediler.

Şimdi de yan çiziyorlar. Fransa’da cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasına kesin gözüyle bakılan Nicolas Sarkozy’nin “Türkiye’yi istemiyoruz” açıklamasından sonra ikinci şok Avusturya Başbakanı Schüssel’den geldi: “Özel bir statü.” SAĞOLSUN, KOVMUYORLAR(!) BaŞbakan Wolfgang Schüssel, 16-17 Aralık AB zirvesi sonuç bildirisinin, Türkiye’nin tam üyeliğin altında bir statüyle birliğe katılması olasılığını içermesi gerektiğini söyledi.

Tercümesi: Sizi istemiyoruz! Avusturya’dan Türkiye’ye AB çelmesi Türkiye’nin AB müzakerelerine ilişkin kararın verileceği 16-17 Aralık’taki AB zirvesi öncesi Avrupalı liderlerden Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin olumsuz görüşler ardı ardına geliyor.

Türkiye’nin AB üyeliğine bir itiraz da Avusturya Başbakanı Wolfgang Schuessel’den geldi.

Avusturya Başbakanı Schuessel 17 aralıkta yapılacak AB zirvesinde Türkiye ile ilgili yayınlanacak belgeye, ‘tam üyelik’ dışında ihtimallerin de konulmasını istedi.

Fransa Maliye ve Ekonomi Bakanı Sarkozy’de yaptığı açıklamada, Türkiye’nin AB’ye hiçbir zaman üye olamayacağını belirterek, “Türkiye belki ortak olabilir” demişti.

Avusturya Başbakanı Wolfgang Schuessel, “Türkiye ilgili yayınlanacak olan belgeye ‘müzakerelerin ucunun açık’ ve ‘hedefin çok seçenekli olduğu’ yönünde bir açıklama konulması gerekir” dedi.

Schüssel, AB zirvesinden çıkacak sonuç bildirisinde, Türkiye ile üyelik müzakereleri sürecinin ucunun açık olduğunun en iyi şekilde ifade edilmesini istediklerini kaydetti.

AB dönem başkanlığını yürüten Hollanda tarafından hazırlanan ve dün kamuoyuna açıklanan taslak metinde de Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ı fiilen tanıması öngörülmüştü.

Yorumlar kapatıldı.