İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KATÝL RAMÝL SAFAROV KENDÝNÝ ZAVALLI GÖSTERMEYE ÇALIÞIYOR

Katil safarov MD.166 ikinci kýsmý gereði , planlayarak adam öldürmek ve ödürmeye teþebbüsten 10-15 yýldan ömür boyuna kadar hapse mahkum edilebilir. Safarov’ý duyduktan sonra ilk ifadesini deðiþtirerek, yargýnýn kararýný etkilemeye çalýþmasý, konuya iliþkin ilgili mahallerde çekilen film gösterimi sonrasýnda mahkemeyi ikanya yeterli olmadý. Kullanýlan baltanýn güünlük ihtiyaç için temin ettiðine dair uydurduðu hikayesyse gene inandýrýcý bulunmadý. Bundan sonra Safarov mahkemenin sorularýný yanýtlamaktan vazgeçti.

Kurken Markaryan’la ayný odada bulunan Macar subay ifadesi için davet edildi. Macar subay Markaryaný nazik ve rakadaþ canlýsý olarak tarif etti. Diðer subay hayk Mukuçyan da mahkemede hem þahit hem de zarar gören olarak yer aldý. Kendisine karþý da öldürmeye teþebbüs edilmiþti.

Bn. Vartanyan, “ulusal kahraman” haline getirilen R. Safarov’un, son duruþma esnasýnda oldukça zavallý durumda olduðunu hatta yaptýðýna piþmanlýk duyduðunu ifade ederek mahkeme kararaýný etkilemeye çalýþtýðýný ifade etti.

Týbbi ve psikolojik testlerin Safarov’un, fiziken ve ruhen saðlýklý olduðunu gösterdið, ancak birkaç akademi bitiren Safarov’un zekasýnýn orta okul düzeyinde olduðu da kaydedilirken, verilen karara hemfikir olup olmadýðý yöndeki mahkemenin sorusuna Safarov, “bunun hakkýnda düþünmelk için zamana ihtiyacý olduðu” þeklinde yanýt verdi.

Dava Safarov’un avukatlarýnýn müdahalesi sebebiyle 8 Þubat’a ertelenirken, Ermeni tarafý yargýlama sonrasýnda Safarov’un Azerbayacan’a teslim edilmemesi için elinden geleni yapmaya devam etmekte. 8 Þubatta Azerbaycanlý diðer subay ve hayk Mukuçyan’la ayný odada bulunan Litvanyalý subay ifade verecekler.

Ruzan Poðosyan

Yorumlar kapatıldı.