İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KARABAĞ DEVLET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNÜN YILLIK RAPORU VE ENDİŞELER

Karabağ Devlet Üniversitesi (KDÜ), Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin kadro talebine yanıt vermektedir. Ancak mezunların ne kalitedeolduğu ayrı bir sorundur.

KDÜ rektörü hamlet Grigoryan yıllık raporunda özellikle bu soruna değinmekte ve üniversitenin 21 kürsü, 7 fakülte ve 30 uzmanlık çizgisinde çalışmalar yürütmekle beraber, 21 kürsüden sadece 7’nin istikrarlı bir görünüm arzettiğini ifade etti.

Üniversitede çok başarılı öğrenci sayısının 70 civarında olmakla beraber bunun yeterli olmadığını kaydeden rektör, derslere düzensiz katılımdan ötürü KDÜ’den geçen öğretim yılında 108 çğrenmcinin uzaklaştırıldığının da belirtti.

Üniversitenin kaliteli uzman ihtiyacını, yerel üzmanlardan temin etmeye eğilimşli olduğunu ve bunun takipçilik anlamında daha doğru bulduklarını, misafir hocalarınsa gewçici olduğunu hatırlatan Grigoryan, devletin tahsis ettiği birçok doktora kadrosunun boş olduğunu da hatırlatırken, 15 uzak statülü doktora öğrencisinin de rektör emriyle üniversiteden uzaklaştırıldığını kaydetti.

Rektör Grigoryan, üniversite bülteninin bilimsel makale yetersizliğinden dolayı yıllda 2 kere yerine bir kere basıldığını da hatırlattı.

Tabii bu arada KDÜ’de son yıllrda kaydedilen ilerlemeler arasında; Ermeni Araştırmaları, Deneysel Tarım ve Stomatoloji Bilim Eğitim Merkezinin açıldığını da unutmadan belirtelim.

Son yıllarda Dağlık Karabağ Cumhuriyeti devlet kadroları seçimi için yarışma usulünün uygulanıyor olması, kaliteli eğitimin önemini artırmakta ve öğrencilerin işini zorlaştırmakta.

Kim Gabrielyan, Stepanakert

Yorumlar kapatıldı.