İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

JACK MELKONYAN, MELKONYAN’IN KAPANMASINA KARŞI

AGBU sorumlu ve Merkesi İdare üyelerine yazdığı mektuplardan umut verici yanıtlar almadığını söyleyen J. Melkonyan, hatta dahası Merkezi idarenin, elinde sahip olduğu bir belgeye dayanarak, Karabet Melkonyan’ın vasiyetini lağv edebileceğini iafede ettiklerini de kahydetti. AGBU İdare üyelerinden bu belgenin bir örneğini istemesine rağmen kendisine yollanmadığını belirten J. Melkonyan, bu belgeden –AGBU idarecileri dışında- kimsenin haberi olmadığını da söyledi.

Melkonyanların mirasçısı, okulun işlevlerini temin etmeye yönelik olarak kurulmuş fona ilişkin olrak da endişelerini ifade etti. Paranın bitöiş olması durumunda dahi, ukulun arazisi olduğunu, hatta bunun üzerinde bir İş Merk. Olduğunu ve buradan elde edilen gelirin okul işletme giderlerininhemen hemen yarısını karşıladığını, ayrıca ermeni toplumunun birçok üyesinin yeni bir fon kurulması için hazır olduğunu da kaydetti.

Melkonyan’ın 20.yy Ermeni tarihinin bir anıtı olduğunu ve 78 yıl önce kurulan kurumun, bir yılda topu topu birkaç kişinin aldığı kapatma kararının büyük bir hata olduğunu vurguladı Jack Melkonyan.

M.B.

Yorumlar kapatıldı.