İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

IRAK MESELESİNİN TARTIŞILMASI ERTELENDİ

Bilindiği gibi Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan , Irak İstikrara Güçleri çokuluslu Merkezi liderlik bünyesinde yer almak ve benzeri meselelerin düzenlenmesine ilişkin karşılıklı çerçeve anlaşamada belirtilen yükümlülüklerin, Ermenistan Anayasası’na uyumluluğuyla ilgili olarak olarak Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu. Sorun Anayasa mahkemesi tarafından V. Hovannisyan ve devlet başkanının resmi temsilcisi sıfatıyla, Savunma bakanı Serj Sargsyan arasında değerlendirilecekti.

İlgili çerçeve anlaşma bir tarafta Polonya, diğer tarafta 19 diğer ülkenin karşılıklı ilişkilerini belirlemekte. Savunma Bakanı’nın yokluğundan ötürü sorunun değerlendirilmesi ertelendi.

Buna karşılık Anayasa mahkemesi, Erivan’da Avrupa Komisyonu Genel Sekreterliği özel temsilcisi statüsüne dair ek protokol yükümlülüklerinin Ermenistan Anayasasına uygunluğunu teyid etti. Belgeye göre, özel temsilci, diplomat statüsüyle çalışacak ve Ermenistan – Avrupa Komisyonu yapıları arasında ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunup, ülkemizin AP üyeliğiyle yükümlendiği sorumlulukları gözlemleyecek.

G.D.

Yorumlar kapatıldı.