İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BEYRUT’TA ERMENİ KİTAPLARI SERGİ-SATIŞI

Ermeni yazısının bulunuşunun 1600. yılına ithaf edilen ve Kilikya Katoğikosluğu binasında Ermeni kitapları sergi-satışı Katoğikos Aram I’in açılış konuşmasıyla başladı.

Katoğikosluk Edebiyat İşleri sorumlusu Suzi Ohannisyan, bu yıl 26. sı düzenlenen kitap sergisine, katoğikosluk matbaasında basılan tüm kitapların yanısıra, “Hamazkayin”, “Donikyan”, “Şirak”, “Voske tar” yayınevlerinin bastığı kitaplar, ve bireysel olarak, Halep Kilikyan Kitabevinden Martik Ebliğatyan, Toras Toranyan vd katıldığını söyledi. Bireysel yayıncılardan Jirayr Danielyan, Sako Oknoyan, Hakob Latoyan, Takuhi Kasabyan, Armen Harutyunyan, Şuşik ve Tamar Dasnabetyan, Bn. Şehlay babası Vahe Vahyan’ın kitaplarını, Dikran Donikyan Homenıntmen kitaplarını sergilerken, Çocuk edebijyatı bölümünü Bn. Garipyan, mutfak kitaplarını Galya Yardımyan temsil ettiler.

Genel olarak 10.000 kitabın yer aldığı sergide, geçen yıl 8000 parça eserin yer alıp 5000’nin satıldığını da hatırlatalım. Bu yıl umutlar Katoğikosluk avlusunda sergilenen kitapların daha fazla satılacağı yönündeydi.

Marieda Magaryan

Yorumlar kapatıldı.