İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN-KORE İŞ FORUMU İŞADAMLARINA TANIŞMA OLANAĞI SAĞLADI

Son günlerde Ermenistan’ı ziyaret eden Kore elçisi Çang Tay-İk beraberindeki Koreli işadamları, dün Ermenistan-Kore İş Forumuna katıldılar.

Elçi yaptığı konuşmada sadece Hükümetlerarası ilişkilerin ekonomik ilişkileri artırmada yeterli olmadığını belirtirken, benzer forumalrın düzenlenmesinin Ermenistanın ekonomi politikasını, ekonomisinin temel doğrultularını anlama yönünde önemli olduğunu da kaydetti. Foruma Ermneistan hükümet temsilcileri, işadamları ve elçiler katılmaktaydılar.

Ermeni İş Gelişim Ajansı İcra Md. Vahakn Movsisyan, Koreli işadamlarıuna Ermenistan’daki yatırım ortamını açıkladı, ekonomik göstergeler ve ekonomik özgürlüklere ilişkin verileri sundu. Koreli işadamlarının ilgilenebileceği, Ermenistan’ın farklı alanlarda sahip olduğu kaynakları anlattı.

Ticaret ve Ekonomik Gelişim Bakan Yard. Dikran Davtyan Ermenistan-Kore halihazırdaki ticaret hacmine ilişkin bilgi verdi. Belli Kore mal çeşitlerinin üçüncü ülkeler racılığıyla girdiğini de hatırlatan Davtyan, iki üşle arasındaki sadece ticari değil, yatırım işbirliğinin de önemini vurguladı ve bu konuda elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Hatırlatalım, halihazırda Ermeni pazarında faaliyet gösteren tek Ermeni-Kore ortak teşebbüsü gaz ısıtıcıları üreten “Yevroterm” firması. Ermenistan pazarında daha çok Kore menşeyli audio, video düzenekler satılırken, Ermnistan’dan Kore’ye Ermenistan üretimi transistörler ve yüksek teknoloji ürünlerinde kullanılan bazı devre-şemalar ve alümünyum ihraç edilmekte.

Ağavni Harutyunyan

Yorumlar kapatıldı.